Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2013

Λύκος: Το παρασκήνιο και τα ερωτήματα της Δημόσιας Προσφοράς

Λύκος: Το παρασκήνιο και τα ερωτήματα της Δημόσιας Προσφοράς

Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούσε στην αγορά ως πληροφορία ότι ο βασικός μέτοχος της Inform Λύκος εξέταζε την κατάθεση δημόσιας προσφοράς με στόχο την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α.

Αυτό τελικώς έγινε χθες, σε τιμές σημαντικά υψηλότερες, από τότε που πρώτη φορά είχε φθάσει στα αφτιά της στήλης η πληροφορία. Η αυστριακή LYKOS AG, εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), που ίδρυσε ο Ν. Λύκος, προσφέρει 1,5 ευρώ τοις μετρητοίς για κάθε 1 μετοχή ή μία μη εισηγμένη μετοχή της Lykos AG για κάθε μία μετοχή της Inform Λύκος.

Στόχος είναι η συγκέντρωση άνω του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Inform Λύκος για να ενεργοποιηθεί το squeeze out. Εφόσον συγκεντρωθεί από τη δημόσια προσφορά το παραπάνω ποσοστό, ανοίγει ο δρόμος για τη διαγραφή των μετοχών της Inform Λύκος από το Χ.Α.

Θα ακολουθήσει, όπως ακούμε, ευρεία αναδιάρθρωση του ομίλου και εν συνεχεία σε μερικούς μήνες θα επιδιωχθεί η είσοδος της LYKOS AG στο αυστριακό χρηματιστήριο.

Θα αποδεχθούν οι μέτοχοι μειοψηφίας τη δημόσια προσφορά; Τα εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια δεν έχουν ισχυρή θέση στη μετοχή, με εξαίρεση την Alpha Trust Ανδρομέδα, που παραδοσιακά έχει θέση στην Inform.

Θέση όμως έχει δημιουργήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο το fund για ελληνικές μετοχές του Elliott.

Κατά τις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας οι όγκοι συναλλαγών της μετοχής αυξήθηκαν σημαντικά και έκανε εντύπωση η άνεση με την οποία απορροφήθηκε η προσφορά.

Το ερώτημα είναι αν οι αγοραστές των τελευταίων ημερών διευκολύνουν τη δημόσια προσφορά ή συγκεντρώνουν ποσοστό για να την εμποδίσουν.

Το ταμπλό θα δείξει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v