Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2014

Σφηνάκια για warrants και αγορές ιδίων μετοχών από ΟΤΕ

Σφηνάκια για warrants και αγορές ιδίων μετοχών από ΟΤΕ

WARRANTS: Αξιοπρόσεκτη πλαγιοκαθοδική κίνηση δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά τα τραπεζικά warrants και αυτό μπορεί να έχει την αιτία του και ταυτόχρονα να δίνει τροφή σε αρνητικά σενάρια.

Ο παραστατικός τίτλος της Πειραιώς συνεχίζει να διολισθαίνει από το πρόσφατο υψηλό του 0,9150 ευρώ (κλείσιμο 17/1), ενώ συμπλήρωσε δύο συνεχόμενες πτωτικές και μία οριακά ανοδική συνεδρίαση στις τελευταίες τρεις.

Τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη (χθες) μετράει το warrant της Alpha Bank.

Τουλάχιστον αξιοσημείωτη η πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από το 1,53 ευρώ (κλείσιμο 10/1) για τον παραστατικό τίτλο της Εθνικής, ο οποίος συμπλήρωσε και τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές που ασχολούνται στενά με τους παραστατικούς τίτλους, δύο είναι οι αιτίες που επαναφέρουν την επιφυλακτικότητα:

Πρώτον, οι ανησυχίες για πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, οι οποίες ενισχύθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις Προβόπουλου στη Βουλή και, δεύτερον, το ενδεχόμενο αλλαγής της διαδικασίας πώλησης τραπεζικών μετοχών από το ΤΧΣ σε ιδιώτες, γεγονός που μπορεί να ακυρώσει αρκετά από τα πλεονεκτήματα των warrants, όπως η τιμή άσκησης και το time value.

 

ΟΤΕ: Αναστάτωση στην αγορά προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα οι αγορές ιδίων μετοχών από τον ΟΤΕ.

Το γεγονός ότι γίνονται σε χρόνο όπου η μετοχή του Οργανισμού βρίσκεται στα «ψηλά» της, πάνω από τα 10 ευρώ, και δεν έγιναν, για παράδειγμα, μέσα στο καλοκαίρι όπου η τιμή ήταν σαφώς χαμηλότερη δημιούργησε ερωτήματα και δεν ήταν λίγοι όσοι αναρωτιούνταν για ποιο λόγο ο ΟΤΕ στηρίζει τη μετοχή του σε μια εποχή όπου δεν το έχει ανάγκη.

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, πάντως, δεν κρύβει κανένα μυστήριο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΤΕ, στο τέλος του 2013 ωρίμασαν τα δικαιώματα stock option που είχαν χορηγηθεί σε στελέχη της εταιρείας τα οποία είχαν υπογράψει τα σχετικά συμβόλαια στα τέλη του 2010.

Προκειμένου, λοιπόν, να διατηρήσει σταθερό τον αριθμό των ιδίων μετοχών του, ο ΟΤΕ προχωρά σε αγορές μετοχών, ώστε να καλυφθεί η διαφορά που προκύπτει μετά τη χορήγηση των τίτλων στα στελέχη των οποίων τα σχετικά δικαιώματα έχουν ωριμάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v