Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2014

Tips από Λονδίνο για Προβόπουλο και Εθνική

Tips από Λονδίνο για Προβόπουλο και Εθνική

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ: Για άλλη μια φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος διέψευσε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο haircut στις καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων (OMFIF) ο κ. Προβόπουλος ερωτώμενος από παρευρισκόμενους απέκλεισε κάθε περίπτωση να υπάρξει στην Ελλάδα μοντέλο Κύπρου θυμίζοντας ότι οι εγχώριες τράπεζες είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά και το ΤΧΣ έχει capital buffer ύψους άνω των 10 δισ.

Σε ερώτηση, δε, για το αν ήταν προτιμότερο η χώρα να βγει από το ευρώ τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εύρεσης επενδυτή για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της NBGI Private Equity.

Το private equity του ομίλου της Εθνικής ιδρύθηκε το 2000 και έχει πάνω από 10 funds με υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει γράψει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Euro2day η Εθνική αναζητά ενδιαφερόμενο επενδυτή να εξαγοράσει μέρος ή το σύνολο του χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο της πώλησης non core business assets που επιβάλλει η DG Comp.

Με την πρόθεση της Εθνικής να είναι γνωστή εδώ και μήνες ενδιαφέρον από την πλευρά funds υπάρχει όπως και άτυπες συζητήσεις.

Η διαδικασία θα ανοίξει και επίσημα μόλις συνταχθεί ο φάκελος πώλησης, ο οποίος ετοιμάζεται.

Το ερώτημα είναι αν οι τιμές που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλύπτουν τα κεφάλαια που έχει βάλει η Εθνική στα funds της NBGI Private Equity αφού αφαιρεθεί η μέχρι σήμερα απόδοση της επένδυσης.

Και εδώ ακούμε ότι αρχίζουν τα δύσκολα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v