Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2014

Σφηνάκια για Inform Λύκος, Jumbo, Αutohellas και Πλαίσιο

Σφηνάκια για Inform Λύκος, Jumbo, Αutohellas και Πλαίσιο

AUTOHELLAS: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκαέξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις μετρά η μετοχή της Autohellas.

Ξεκινώντας από τα 8,27 ευρώ (στη συνεδρίαση της 14ης/2) η μετοχή αντέδρασε τη Δευτέρα έως τα «τοπικά υψηλά» των 9,99 ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ανοδικά «χτισίματα» μετοχής, που αποδίδεται αφενός στη σχετικά περιορισμένη διασπορά (ο Θεόδ. Βασιλάκης ελέγχει εμφανώς το 73,8%), αφετέρου στην πορεία της μητρικής, Αεροπορία Αιγαίου.

Παρεμπιπτόντως στη Γ.Σ. της εταιρίας την Παρασκευή εγκρίνεται και τυπικά η επιστροφή κεφαλαίου (1 ευρώ/μτχ.) που προφανώς ευνοεί τον βασικό μέτοχο Θεόδ. Βασιλάκη, και τους μεγαλομετόχους αδελφούς Λασκαρίδη και Αχ. Κωνσταντακόπουλο.

 

JUMBO: Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, καθώς εισέρχονται προς διαπραγμάτευση οι νέες 5.915.642 μετοχές της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της εταιρίας αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την ΑΜΚ κατά το ποσό των 7.039.613 ευρώ και συγκεκριμένα με την κεφαλαιοποίηση των εξής αποθεματικών: α) του ποσού των 6.878.782 ευρώ, που συνιστά το σύνολο των φορολογικών αποθεματικών από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και β) του ποσού των 160.831 ευρώ, που αποτελεί μέρος των υπαρχόντων ειδικών αποθεματικών από φορολογηθέντα μη διανεμηθέντα κέρδη της εταιρίας.

Η εν λόγω αύξηση πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 5.915.642 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,19 ευρώ εκάστη και με τη δωρεάν διανομή αυτών στους μετόχους της επιχείρησης, σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 22 παλαιές.

Το πλέον ενδιαφέρον: Ο τίτλος απορρόφησε τους κραδασμούς της αποκοπής και στις τελευταίες συνεδριάσεις έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στο 1,898 δισ. ευρώ!

 

ΛΥΚΟΣ: Έληξε χθες η περίοδος της δημόσιας πρότασης στην Inform Λύκος, χωρίς -όπως πληροφορούμαστε- ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το ζήτημα τώρα είναι αν ο βασικός μέτοχος κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του πάνω από το 66,67% (καταστατική πλειοψηφία). Μέχρι και την 5η Μαρτίου, το συγκεκριμένο ποσοστό ανερχόταν στο 66,051%.

 

ΠΛΑΙΣΙΟ: Από τους survivors, μέχρι τώρα, της κρίσης. Αυτό αποτυπώνεται και «παικτικά» στο... ταμπλό, με τη μετοχή να αντιδρά μέχρι τα 6,86 ευρώ. Νέο υψηλό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα 6,90 ευρώ (στη συνεδρίαση της Τρίτης 4/3), που αντιστοιχούν σε επίπεδα του Ιουνίου 2008.

Η αποτίμηση βρίσκεται στα 151,47 εκατ. ευρώ. H εταιρία ανακοίνωσε για το 2013 κέρδη 14,3 εκατ. (0,65/μτχ.) αυξημένα κατά 39,3%, ελαφρά μειωμένες πωλήσεις που όμως ενισχύθηκαν στο τέταρτο -και σημαντικότερο- τρίμηνο της χρήσης.

Σημείωσε ακόμη ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές (12,3 εκατ. ευρώ), αλλά και υποχώρηση του δανεισμού στα 14,3 εκατ. ευρώ. Και ταμειακά διαθέσιμα πλέον των 52 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 1/3 της αποτίμησης.

Και το εξίσου σημαντικό, «μαζεμένο» και μετοχικά μαγαζί. Ο Γ. Γεράρδος με 67,7% και ο Κων. Γεράρδος με 15,7% ελέγχουν το 83,4% του μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v