Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2014

Σφηνάκια για Iχθυοκαλλιέργειες, Κυριακίδη και Κέκροπα

Σφηνάκια για Iχθυοκαλλιέργειες, Κυριακίδη και Κέκροπα

ΙXΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Επιφανειακή είναι η ηρεμία που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο μέτωπο των μεγάλων ομίλων του χώρου της ιχθυοκαλλιέργειας.

Όπως πληροφορείται η στήλη, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των δύο μεγάλων του κλάδου από ελεγκτικές εταιρείες, την οποία ζήτησαν οι τράπεζες.

Οι αξιολογήσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τις περαιτέρω ενέργειες των τραπεζών στο μέτωπο της συζητούμενης αναδιάρθρωσης (π.χ. μετοχοποίηση μέρους των δανείων και ρύθμιση του υπόλοιπου δανεισμού).

Ορόσημα για το timing θα είναι οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων. Εκεί θα φανούν οι προθέσεις των τραπεζών.

Αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε γρήγορα και αποφασιστικά βήματα αναδιάρθρωσης ή αν θα προκριθεί η λογική των συντηρητικών βημάτων που προϋποθέτει οι τράπεζες να γίνουν σε πρώτη φάση μέτοχοι -κάποιων- εταιριών και σε δεύτερο χρόνο να αναζητήσουν αγοραστές.

 

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα χρήσης 2013 για την F.H.L. Κυριακίδης.

Ο τίτλος βρίσκεται στα υψηλά 10ετίας, εν μέσω εκτιμήσεων αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες η εισηγμένη θα ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ για την παρελθούσα χρήση, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται και η σχέση ταμείου - δανειακών υποχρεώσεων.

Με το μέρος των αισιόδοξων και η... ανακοίνωση της εισηγμένης, σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ. θα προτείνει στην τακτική Γ.Σ. (20/6) τη διανομή μερίσματος ύψους 3.155.000 ευρώ.

 

ΚΕΚΡΟΨ: Με δύο διαδοχικά άλματα η μετοχή της Κέκροψ βρέθηκε σε ελάχιστες συνεδριάσεις έως τα 2,57 ξεκινώντας από τα τελευταία χαμηλά του 1,50 ευρώ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το... μυστικό για την όχι και τόσο αιφνίδια αλλαγή (για όσους παρακολουθούν την εισηγμένη) είναι η απόφαση των δύο βασικών μετόχων (ΓΕΚ Τέρνα, Intrapar) να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ (έως 4 εκατ. ευρώ) στο ποσοστό που τους αναλογεί.

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των Γ. Περιστέρη - Σωκ. Κόκκαλη (στις 21/3) ήρθε τη μέρα όπου η μετοχή έγραφε χαμηλά στο 1,50 ευρώ. Μία πτωτική διαδρομή που ξεκίνησε από τα 2,60 ευρώ (στις 20/1), για να καταλήξει στα χαμηλά του 1,50-1,48 ευρώ.

Το θέμα ανέδειξε εύστοχα ο Στέφανος Κοτζαμάνης (24/3): "...Μια σημαντική δικαστική υπόθεση φαίνεται να μπαίνει τις επόμενες ημέρες στην τελική της ευθεία. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου εκδικάζεται η υπόθεση διεκδίκησης από το δημόσιο της έκτασης του 'λατομείου' στο Ψυχικό. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη περιοχή (240 στρεμμάτων), που το μεγαλύτερο μέρος της χαρακτηρίζεται δασικό και ένα άλλο είναι εντός σχεδίου πόλεως. Η διοίκηση της Κέκροψ αισιοδοξεί για την έκβαση καθώς η έκθεση του πραγματογνώμονα που είχε ορίσει το δικαστήριο τη δικαιώνει. Στην περίπτωση που κερδηθεί η υπόθεση, θα πρέπει στη συνέχεια να συμφωνηθούν οι χρήσεις του χώρου και μετά να ξεκινήσει η αξιοποίησή του από την εισηγμένη" (σ.σ. ο τρίτος βασικός μέτοχος, Στ. Ψυχάρης, ο οποίος όμως δεν έχει υποχρέωση συμμετοχής, δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τις προθέσεις του).

Σημειώνεται πως μετά και το δεύτερο συνεχόμενο άλμα της μετοχής η αποτίμηση της εισηγμένης δεν ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v