Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2014

Φωτοβολταϊκά: Πάνε πακέτο με το… γάλα ημέρας;

Φωτοβολταϊκά: Πάνε πακέτο με το… γάλα ημέρας;

Η ερώτηση που κατέθεσαν στον ΥΠΕΚΑ οι 57 βουλευτές (55 της Ν.Δ. και 2 του ΠΑΣΟΚ) για το new deal στις ΑΠΕ, λέγε με δηλαδή φωτοβολταϊκά, δείχνει να προβληματίζει την κυβέρνηση.

Οι χιλιάδες ψηφοφόροι, που εν μια νυκτί και με τη συνδρομή των πάντα πρόθυμων βουλευτών, νόμισαν ότι έγιναν επενδυτές και ηλεκτροπαραγωγοί με «εξασφαλισμένες αποδόσεις και εισοδήματα», απειλούν θεούς και δαίμονες μετά το επαπειλούμενο κούρεμα στις ταρίφες.

Έτσι, και ενώ οι εκλογές πλησιάζουν, ο φόβος ότι με τα φωτοβολταϊκά μπορεί να έχουμε επανάληψη της ιστορίας με το γάλα, βάζει σε δεύτερες σκέψεις την κυβέρνηση.

Από ό,τι μαθαίνουμε δηλαδή, μια που το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ αφορά θέμα που έχει τεθεί από την τρόικα και ως εκ τούτου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «προαπαιτούμενο», συζητείται να ενταχθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προκειμένου να ληφθεί η δόση των 11 δισ. ευρώ.

Επειδή όμως τα άρθρα στο νομοσχέδιο θα είναι τρία, το πλέον πιθανό είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ενταχθεί ως κεφάλαιο σε ένα από αυτά. Η διαδικασία αυτή μπορεί μεν να περιορίζει τα περιθώρια για συζήτηση στα εδάφια και παραγράφους που αφορούν τις ΑΠΕ, ωστόσο λύνει και το πρόβλημα των στενών χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν για την ολοκλήρωση των αλλαγών στις αμοιβές των παραγωγών.

Με την ψήφισή του μέχρι την 31η Μαρτίου, λύνεται και αυτό το πρόβλημα. Τώρα, για το τι θα γίνει στη συνέχεια, «ο Θεός βοηθός».

Και για τους βουλευτές και για τα κόμματα της συγκυβέρνησης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v