Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 25 2014

Σφηνάκια για Βαλκάν-Μηχανική και Επίλεκτο

Σφηνάκια για Βαλκάν-Μηχανική και Επίλεκτο
ΒΑΛΚΑΝ-MHXANIKH: Μπορεί η ΒΑΛΚΑΝ να μην ασκεί πλέον καμιά δραστηριότητα, μπορεί ο τζίρος της να είναι μηδενικός και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 να ανέρχονταν σε 16,76 εκατ. ευρώ, ωστόσο εμφάνισε χθες λογιστικά κέρδη εννεαμήνου ύψους 18,5 εκατ. ευρώ!

Η πηγή των κερδών ήταν οι αποτιμήσεις των επενδυτικών ακινήτων που κατέχουν οι συγγενείς της εταιρείας Μηχανική Ρωσίας και Μηχανική Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, η Μηχανική Ρωσίας προχώρησε στην αποτίμηση των επενδυτικών της ακινήτων από την οποία προέκυψαν κέρδη 83,98 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα κέρδη ύψους 6,05 εκατ. ευρώ προέκυψαν από τη Μηχανική Αιγύπτου.

Στόχος της ΒΑΛΚΑΝ είναι να πουλήσει το ακίνητο που διαθέτει στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης (πρώην εργοστάσιο) και έχει αποτιμήσει στα βιβλία της προς 33,8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της.

Να σημειωθεί πως από τις ανατιμήσεις των Μηχανικής Ρωσίας και Μηχανικής Αιγύπτου, πολύ μεγαλύτερες υπεραξίες θα προκύψουν για τη -μητρική της ΒΑΛΚΑΝ- κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική, που ενδεχομένως να τη βοηθήσουν στη δύσκολη φάση που διάγει.

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Συνεχείς εδώ και μήνες οι αγοραστικές παρεμβάσεις των βασικών μετόχων στο ταμπλό, ωστόσο η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες το τελευταίο δωδεκάμηνο μεταξύ 15% και 20%, κόντρα στο γενικότερο ανοδικό κλίμα.

Και αυτό παρά τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v