Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2014

Tips από τα private placement Alpha και Πειραιώς

Tips από τα private placement Alpha και Πειραιώς

ALPHA: Ελπίδες ότι η Alpha τελικώς θα δώσει τη δυνατότητα και σε επιλεγμένους πελάτες και μετόχους της από την ελληνική αγορά να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου διατηρεί η αγορά.

Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της διοίκησης της τράπεζας για την ολοκλήρωση του placement άφηνε να εννοηθεί ότι η αύξηση κεφαλαίου έχει καλυφθεί με την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι κάτι θα δοθεί και σε επιλεγμένους Έλληνες.

Η Alpha είναι πιθανόν, σύμφωνα με τους ίδιους, να τρέξει μίνι ιδιωτική τοποθέτηση στην Ελλάδα για περιορισμένο αριθμό μετοχών με τιμή διάθεσης 0,65 ευρώ. Το βιβλίο θα απευθύνεται σε υφιστάμενους μετόχους και πελάτες του private banking της τράπεζας.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη διαβεβαίωση από την πλευρά της Alpha Bank.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Οι προσφορές είχαν ξεπεράσει ελαφρώς το 1,75 δισ. ευρώ, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, με το άνοιγμα δηλαδή του βιβλίου προσφορών.

Δόθηκε όμως περισσότερος χρόνος ώστε να έχει περιθώρια η τράπεζα να επιλέξει επενδυτές με όσο το δυνατόν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Έτσι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 3,4 δισ. ευρώ και η τιμή διαμορφώθηκε στο 1,70 ευρώ ακριβότερα δηλαδή με όρους P/TBV σε σχέση με την Alpha.

Δυσκολίες δημιούργησε σε κάποια χαρτοφυλάκια η απαίτηση τραπεζών που έτρεξαν την ιδιωτική τοποθέτηση της Πειραιώς να καταθέσουν προκαταβολικά όλα τα χρήματα που αντιστοιχούν στην προσφορά τους.

Η απαίτηση αφορούσε μόνο funds που δεν ήταν ήδη πελάτες των συγκεκριμένων τραπεζών και προκάλεσε μικρή γκρίνια, που τελικώς ξεπεράστηκε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v