Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2007

Επτά σημεία… ενδιαφέροντος στη Σοφοκλέους

Απ’ ό,τι βλέπουμε, οι ”κόντρες” στον τραπεζικό χώρο φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν μόνο τις μετοχές των τραπεζών, αλλά και την περιρρέουσα ”ατμόσφαιρα”, δημιουργώντας προσδοκίες ακόμη και στα άκρα της περιφέρειας.

Λίγη προσοχή βέβαια δεν βλάπτει. Σαφώς και υπάρχει έντονος αναβρασμός, θα τολμούσαμε δε να πούμε ότι deals και… dealάκια αναμένονται σε όλο σχεδόν το εύρος των κλάδων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι θα ξυπνήσουν οι… νεκροί, ούτε ότι θα βρεθούν κάποιοι καλοί κύριοι που μ’ ένα μαγικό ραβδάκι θα σβήσουν χρέη, θα κλείσουν παντού τρύπες και θα μοιράσουν γενικώς λεφτά!

Εξελίξεις εμείς περιμένουμε σύντομα:

α) Στις κατασκευαστικές, όπου ένας μεγάλος μιλάει εδώ και καιρό μ’ έναν… μικρομεσαίο και φαίνεται ότι δεν θα του… ξεφύγει.

β) Στα… ψάρια, όπου δύο διαφορετικού είδους παίκτες (η Global και ο Νηρέας) κάνουν επεκτατικές κινήσεις, κινούμενοι προς το παρόν ο καθένας στη δική του ”τροχιά”.

γ) Στον Μυτιληναίο, όπου βλέπουμε ότι οι αγορές ιδίων μετοχών είναι… αποφασιστικές, κι αυτό κάτι δείχνει. Προσέξτε το όριο που έβαλε, στα 35 ευρώ.

δ) Στις τηλεπικοινωνίες. Από τη Forthnet, όπου πλέον το ”άγχος” των βασικών μετόχων για τις αποτιμήσεις έχασε κάθε λόγο ύπαρξης, μέχρι την TIM, το σύστημα HOL-Sistema και τον ίδιο τον ΟΤΕ όλοι θέλουν κάποιο καλό deal. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους μικρότερους, οπότε κάποια στιγμή ”θα καεί το πελεκούδι”.

ε) Στον χώρο της υγείας που βράζει και θα συνεχίσει να βράζει για αρκετά μεγάλο διάστημα. Ακόμη κι αν ορισμένα είναι προσχηματικά, deals θα υπάρξουν και σε αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η αγορά θα αποτυπωθούν χωρίς πολλά πολλά… ερωτήματα.

στ) Στην... ακρότατη (για να το πούμε ευγενικά) περιφέρεια, καθώς τα οχήματα, έστω και με διαφορετικούς όρους από το παρελθόν, εξακολουθούν να έχουν ”πέραση” όταν οι τιμές ανεβαίνουν και ο χρόνος (εισαγωγής) είναι… χρήμα. Εδώ βέβαια το παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και είναι μόνο για ριψοκίνδυνους παίκτες.

ζ) Στην… Κύπρο. Το ΧΑΚ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα δικά του ”πλεονεκτήματα”. Μην απορήσετε καθόλου αν προσεχώς αρχίσει να υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον για κυπριακές εισηγμένες με στόχο τη ”μετάλλαξή” τους. Τα πρώτα δείγματα εμφανίστηκαν ήδη, θα υπάρξει και ενδιαφέρουσα συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v