Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2007

ΕΚΚ: Η απόφαση ”κόλαφος” και η ευθιξία

”Κραδασμοί” αναμένονται εκτός και εκτός Κύπρου μετά τη συνταρακτική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μεγαλονήσου που ”έστειλε αδιάβαστη” (διότι ουσιαστικά το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν νομικά ”αδιάβαστη”) την τοπική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την αποκαλούμενη και ΕΚΚ (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου).

Μέσω της δικαστικής διαδικασίας όμως ήρθαν στο φως και τα πρακτικά της περίφημης εκείνης συνεδρίασης της Ε.Κ., αφού δημοσιεύτηκαν χθες από την κυπριακή εφημερίδα ”Πολίτης”.

Τι προκύπτει;

Μόνο… ομόφωνη δεν ήταν η κρίσιμη απόφαση.

4-2 ήταν το ”σκορ” μεταξύ των μελών της, εναντίον της ΜPB, με την ψήφο του προέδρου κ. Γιώργου Χαραλάμπους να παίζει τον καθοριστικό ρόλο (αν ψήφιζε υπέρ της Marfin θα υπήρχε… ισοπαλία).

Κατόπιν λοιπόν της απόφασης του δικαστηρίου, θα περίμενε κάποιος να υπάρξει ευθιξία στην ΕΚΚ για το διεθνές ρεζιλίκι που έπαθε (το θέμα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων), όχι μόνον η ίδια αλλά και η χώρα.

Μερικές φορές, η παραίτηση είναι ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος…

Φαίνεται όμως ότι στην ΕΚΚ έχουν άλλη άποψη. Αντ’ αυτού λοιπόν (οι πιέσεις για παραίτηση, λένε οι πληροφορίες από Κύπρο, άρχισαν ήδη από χθες) προτίμησαν να αμφισβητήσουν την ορθότητα της δικαστικής απόφασης, ανακοινώνοντας ότι θα ασκήσουν έφεση, με εκδίκαση πλέον στην ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου!

Έχουν πιθανότητες να κερδίσουν; Ίσως. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε τέτοια θέματα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι αν ξαναχάσουν, μετά θα πρέπει να πάνε σπίτια τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v