Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2007

ΜΕΤΚΑ: ”Βig business” σε νέα σύνορα

Σχετικά απαρατήρητη πέρασε, λόγω των ραγδαίων και εντυπωσιακών εξελίξεων στον τραπεζικό χώρο, η ανακοίνωση της ΜΕΤΚΑ για το γεγονός ότι ανέλαβε μεγάλο ενεργειακό έργο στο Πακιστάν.

Δεν είναι μόνον η αξία του έργου (110 εκατ. ευρώ) που έχει σημασία. Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι η εταιρία ανοίγει νέα σύνορα, μακριά από την Ελλάδα και σε μια αγορά που έχει δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πολύ μεγάλο πληθυσμό και πολύ μικρό ποσοστό ηλεκτροδότησης. Είναι, με λίγα λόγια, και… ”παρθένα” και εξαιρετικά… ”ζουμερή”.

Προφανώς γι’ αυτό τον λόγο κάποιες χρηματιστηριακές άρχισαν ήδη να ”ψήνονται” για αναβαθμίσεις!

Υ.Γ.: ”Partner” της ΜΕΤΚΑ σε ό,τι αφορά την προμήθεια αεροστροβίλων, για το συγκεκριμένο έργο -πιθανότατα και για τα συναφή που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν στην ίδια περιοχή- είναι ο αμερικανικός κολοσσός General Electric.

Υ.Γ. 2: Πώς να μη χαιρόμαστε γενικά όταν ελληνικές εταιρίες ξεφεύγουν από τα όρια της χώρας μας και κάνουν σημαντικές δουλειές σε άλλα μέρη του κόσμου;

Ευτυχώς, κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες δεν είναι απλώς και μόνο ”πρόθυμοι πωλητές” σε όποιον ξένο όμιλο τους χτυπήσει την πόρτα. Την ”ψάχνουν” την υπόθεση φιλόδοξα και δεν απαρνούνται με ηττοπάθεια τον ρόλο τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v