Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2002

Μήπως να τους πληρώσουμε να... φύγουν;

Οσοι πιστεύουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη πολύ ενισχυμένες αρμοδιότητες μάλλον θα δυσαρεστηθούν από τα τελευταία ”μαντάτα”.

Το δημόσιο θέλει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την ιδιωτικοποιήση της ΕΧΑΕ, κι αυτό συνεπάγεται την μεταβίβαση σχεδόν όλων των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων, από τη διοίκηση του ΧΑΑ στη μοναδική εναπομένουσα ”δημόσια αρχή”, δηλαδή στην Ε.Κ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου ”καίγεται” να υπάρξουν αυξημένες αρμοδιότητες του χρηματιστηρίου σε ένα και μόνον θέμα. Στην επιλογή των εταιριών που θα εισάγονται είτε απ’ ευθείας, είτε δια της πλαγίας οδού , δηλαδή μέσω... οχημάτων.

Εκεί κοντά στη Σοφοκλέους 10 ακούγεται, ότι οι διαδικασίες αποδοχής στο Χρηματιστήριο θα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες. Στο κάτω κάτω, τόσοι υποψήφιοι που υπάρχουν, μάλλον δεν υπάρχει θέμα ενίσχυσης της... ζήτησης.

Τουναντίον, ο Χαμαιλέων έχει την αίσθηση ότι η διοίκηση του ΧΑΑ πολύ θα ήθελε να μειώσει τον αριθμό των ήδη εισηγμένων. Έλα όμως, που τα de-listings είναι πιο... δύσκολα από τα... listings!!!!

Διότι όταν μπαίνουν στο Χρηματιστήριο, οι μεγαλομέτοχοι στην ουσία παίρνουν λεφτά. Για να βγούν όμως πρέπει να... δώσουν λεφτά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν τα έχουν!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v