Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2014

Τα δύο IPOs που έρχονται στο ΧΑ και η... αλλαγή της ΑΣΤΑΚ

Τα δύο IPOs που έρχονται στο ΧΑ και η... αλλαγή της ΑΣΤΑΚ

Χ.Α.-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Τουλάχιστον δύο νέες εισαγωγές εταιρειών αναμένεται να διενεργηθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών ως το τέλος του έτους. Η πρώτη αφορά, όπως έγραψε η στήλη, τη Eurolife, ασφαλιστική θυγατρική της Eurobank. Η τράπεζα δείχνει να επιλέγει το μοντέλο σταδιακής μείωσης της θέσης της στη Eurolife όπως επιτυχώς έπραξε και στην περίπτωση της Eurobank Properties.

Για τον λόγο αυτό προκρίνεται η είσοδος στο Χ.Α. της Eurolife, μέσω ιδιωτικής και δημόσιας προσφοράς μετοχών.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η γνωστή Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται κατά 66% από το private equity INVEL, ενοποιείται όμως πλήρως από την Εθνική, θα πρέπει να μπει σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά ώστε να μην απολέσει το φορολογικό bonus ως επενδύσεις ακίνητης περιουσίας.

Το αν θα μπει με δημόσια εγγραφή ή μέσω της εισηγμένης πλέον θυγατρικής της MIG Real Estate θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Το κλίμα πάντως είναι ευνοϊκό για άμεση εισαγωγή καθώς μετά από αρκετά χρόνια ομοειδείς εισηγμένες (ΕΥΠΡΟ) διαπραγματεύονται με μικρό premium έναντι της καθαρής εσωτερικής τους αξίας.

 

ALPHA - ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Η Alpha Bank εξετάζει όπως πρώτη αποκάλυψε η στήλη τη μετατροπή της Αστικά Ακίνητα σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.

Αυτήν την περίοδο εξετάζεται η διασπορά του χαρτοφυλακίου μισθωτών και κατηγορίας ακινήτων που διαθέτει η Αστικά Ακίνητα, όπως και η πιθανότητα ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v