Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2014

H Eurolife, οι σκέψεις για IPO και ο στρατηγικός επενδυτής

H Eurolife, οι σκέψεις για IPO και ο στρατηγικός επενδυτής

Όπως ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο της τελευταίας ΑΜΚ, η Εurobank έχει αναλάβει στο πλάνο αναδιάρθρωσης τη δέσμευση να πωλήσει τουλάχιστον το 80% του μετοχικού κεφαλαίου των Eurolife Ζωής και Γενικών Ασφαλειών (Eurolife ERB ΑΕΑΖ και Eurolife ERB ΑΕΓΑ) ως το Δεκέμβριο του 2016.

Η εφαρμογή όμως του πλάνου αναδιάρθρωσης, όπως έδειξαν οι περιπτώσεις Eurobank Properties και πώλησης χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 470 εκατ. ευρώ, τρέχει γρηγορότερα μετά και την ΑΜΚ και την είσοδο των cornerstone investors.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζονται τρόποι για ταχύτερη μείωση του ποσοστού της τράπεζας στις δύο ασφαλιστικές.

Παρότι η υπόθεση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για είσοδο της Eurolife στο Χ.Α. με συνδυασμό ιδιωτικής και δημόσιας προσφοράς μετοχών. Μια τέτοια λύση θα εξασφάλιζε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και βεβαίως χρηματιστηριακή αποτίμηση της θυγατρικής.

Όλα αυτά όπως είπαμε αποτελούν προς το παρόν σκέψεις. Αποφάσεις δεν έχουν κλειδώσει...

ΥΓ: Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη Eurolife μέσω IPO μπορεί να γίνει είτε με διάθεση υφιστάμενων μετοχών, είτε με έκδοση νέων. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλαιακή ενίσχυση για τη μητρική Eurobank είναι άμεση στη δεύτερη έμμεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v