Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2014

Η προαναγγελία της S&P και τα δάνεια της ΕΥΡΩΒ

Η προαναγγελία της S&P και τα δάνεια της ΕΥΡΩΒ

S&P: Μπορεί η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα από την S&P να έχει προεξοφληθεί από τις αγορές, τα ψιλά γράμματα, όμως, της αξιολόγησης ενθαρρύνουν τις προσδοκίες για νέα αναβάθμιση.

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέα αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης εφόσον η οικονομική δραστηριότητα αποδειχθεί ισχυρότερη από τις προσδοκίες και υπάρξει αποκατάσταση της εικόνας του τραπεζικού συστήματος, η οποία θα οδηγήσει σε πιο δυναμική αύξηση χορηγήσεων.

Για φέτος η αγορά, με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Bloomberg, αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 0,3%, όταν το πρόγραμμα της τρόικας προβλέπει 0,6% και κάποιοι εκτιμούν ήδη ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 0,9% - 1%.

Όσο για τις νέες χορηγήσεις, τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών προβλέπουν οριακή αύξηση ήδη από το τρέχον β' εξάμηνο του έτους, με την Εθνική να πρωταγωνιστεί.

ΥΓ.: Οι προσδοκίες ενδέχεται να αποδειχθούν άνευ αντικρίσματος αν αυξηθεί σημαντικά ο πολιτικός κίνδυνος.

 

EUROBANK - ΠΩΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ: Μη δεσμευτικές προσφορές από αρκετά private equity funds ακούμε ότι δέχθηκε η Eurobank για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων ύψους 470 εκατ. ευρώ.

Όπως πληροφορείται η στήλη, στη διαδικασία ήταν περίπου 8 ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων οι περισσότεροι υπέβαλαν την περασμένη Παρασκευή μη δεσμευτικές προσφορές στη Moelis Capital.

Μεταξύ αυτών και private equity που έχουν ήδη κλείσει δουλειές στην Ελλάδα ή κινούνται δραστήρια.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα κυρίως δάνεια από 150 επιχειρήσεις από κλάδους όπως αυτοί των κατασκευών, των φαρμακευτικών, των εκδόσεων - ψυχαγωγίας, ηλεκτρικών κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v