Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2014

Ίλυδα: Αύξηση κεφαλαίου... παγκόσμιο ρεκόρ

Ίλυδα: Αύξηση κεφαλαίου... παγκόσμιο ρεκόρ

Πρωτόγνωρο είναι το γεγονός ότι εισηγμένη εταιρεία προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με συμμετοχή των παλαιών μετόχων, προκειμένου να αντλήσει το ποσό... ρεκόρ των 81.000 ευρώ!

Χαρακτηριστική είναι η σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση πως από 13/10/2014, οι μετοχές της εισηγμένης είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με έκδοση 90.000 νέων τίτλων, σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 100 παλαιές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 0,90. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 16/10/2014 έως και 30/10/2014 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χ.Α. ορίζεται από 16/10/2014 έως και 24/10/2014.

Όπως μαθαίνουμε επίσης, ο βασικός μέτοχος θα συμμετάσχει στην έκδοση και θα... καλύψει το όποιο αδιάθετο υπόλοιπο (λίγες χιλιάδες ευρώ).

Αν κάποιος τώρα θελήσει να καταλάβει το γιατί ακολουθείται αυτή η μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία προκειμένου να αντληθεί ένα τόσο μικρό ποσό, θα βρεθεί ενώπιον μιας υπόθεσης «λογιστών και δικηγόρων».

Συγκεκριμένα, τόσο η αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών (αύξηση ονομαστικής αξίας), όσο και αυτή με μετρητά, γίνεται προκειμένου να καλυφθεί η ίδια συμμετοχή της εισηγμένης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ICT for Growth.

Η εταιρεία πληροφορικής Ίλυδα επενδύει προκειμένου να διευρύνει την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων της, καθώς το βασικό της αντικείμενο (λογισμικό στο χώρο των φαρμακείων) πηγαίνει -λόγω εξελίξεων στον κλάδο- από το κακό στο χειρότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v