Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2014

«Απόβαση» ελληνικών εταιριών στο Μπακού

«Απόβαση» ελληνικών εταιριών στο Μπακού

Μαγνήτης για ελληνικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα σε κλάδους που έχουν σχέση με την οικοδομή έχει γίνει το Αζερμπαϊτζάν.

Ο οικοδομικός οργασμός κυρίως στην πρωτεύουσα Μπακού, που ο πρόεδρος της χώρας θέλει να το μετασχηματίσει σε Μονακό της Κασπίας, έστρεψε την προσοχή πολλών επιχειρήσεων από τους κλάδους του αλουμινίου, των χρωμάτων και των υπηρεσιών.

Από τον περασμένο Ιούνιο, η ΕΤΕΜ του ομίλου Στασινόπουλου, διαθέτει γραφεία και εκθεσιακό χώρο, ενώ συμμετέχει στις κλαδικές εκθέσεις που διοργανώνονται στο Μπακού. Στο τέλος Σεπτεμβρίου η βιομηχανία χρωμάτων Berling εγκαινίασε το κατάστημά της στο οποίο διαθέτει αποκλειστικά προϊόντα παραγωγής του εργοστασίου της στα Οινόφυτα. Την επιχείρηση ίδρυσε η ελληνική βιομηχανία σε συνεργασία με τοπικό εταίρο, ενώ είχε προηγηθεί προετοιμασία και έρευνα της αγοράς, διαδικασία που διήρκεσε έξι μήνες.

Στη φάση της προετοιμασίας για μόνιμη παρουσία στο Μπακού βρίσκονται επίσης οι εταιρείες ΚLEEMANN (ανελκυστήρες) και VKPremium (Κ. Βαμβακάς, σύμβουλοι επιχειρήσεων). Οι παραπάνω, σε στενή συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, μελετούν το τελευταίο εξάμηνο τον τρόπο επιτυχημένης εισόδου τους στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο διευθυντής του γραφείου Δρ Βασίλειος Σιταράς, η ΚLEEMANN οριστικοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο την εγκατάσταση εκπροσώπου της σε μόνιμη βάση στο Μπακού σε συνεργασία με τοπικό εταίρο, ενώ η δεύτερη βρίσκεται σε προχωρημένη φάση για την οριστικοποίηση συνεργασιών στο Αζερμπαϊτζάν.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην έκθεση δομικών υλικών που έγινε στο Μπακού στο τέλος Οκτωβρίου συμμετείχαν εννέα ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους μαρμάρων, αλουμινίου, ανελκυστήρων, μονωτικών, κλιματιστικών, μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v