Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2015

ΓΕΚΕ: Προεκλογικός μποναμάς στους μετόχους, όπως... το 2012!

ΓΕΚΕ: Προεκλογικός μποναμάς στους μετόχους, όπως... το 2012!

Την επιστροφή στους μετόχους 1,4 εκατ. ευρώ (κάπου 0,165 ευρώ ανά μετοχή) αποφάσισε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή αποδίδεται στη βούληση της διοίκησης να μοιράσει από τώρα τα χρήματα που θα διένειμε τον προσεχή Ιούνιο, κλειδώνοντας τη φορολόγηση του ποσού στο συντελεστή του 10%, καθώς υπάρχει φόβος ότι μετεκλογικά ίσως δούμε το συγκεκριμένο συντελεστή φορολόγησης σε υψηλότερα επίπεδα.

Να θυμίσουμε πως η ίδια εταιρεία είχε μοιράσει ένα πολύ γερό ποσό στους μετόχους της και λίγο πριν από τις εκλογές του 2012, περίοδος που επίσης διακρινόταν από αυξημένο πολιτικό και οικονομικό ρίσκο. Τότε που πολλοί φοβούνταν ότι η έξοδος από το ευρώ αποτελούσε ένα πολύ πιθανό σενάριο και τότε που οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Αττική είχαν πατώσει.

Γενικότερα, η διοίκηση του γνωστού ξενοδοχείου παρακολουθεί με προβληματισμό τις εξελίξεις, έχοντας δει την πολιτική αβεβαιότητα να ψαλιδίζει τον τζίρο του τελευταίου 1,5 μήνα και διαπιστώνοντας πως η τουριστική πορεία του 2015 για την Ελλάδα θα περάσει από κάμποσες συμπληγάδες (πολιτικός κίνδυνος, φόβος για αύξηση του ΦΠΑ).

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάπου προς το τέλος του 2014 η διοίκηση της εισηγμένης είδε την εφορία να της καταλογίζει φορολογικές διαφορές παρελθουσών χρήσεων ύψους 2 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχει προσφύγει δικαστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v