Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2007

ΕΕΓΑ: Σήμερα το... ”ραντεβού” με τους αναλυτές

Πολλαπλό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η σημερινή παρουσίαση στους αναλυτές των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όχι μόνο για την ίδια τη μετοχή, αλλά και για τον κλάδο γενικότερα.

Τα αποτελέσματα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Άλλωστε, τα 2,5 εκατ. προ φόρων κέρδη για ολόκληρο το 2006 θα ήταν κατά... 37,5 εκατ. ευρώ αυξημένα, αν δεν υπήρχαν έκτακτες, μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες.

Επίσης, λέμε πονηρά σκεπτόμενοι, η εισηγμένη δεν θα παρουσίαζε τα αποτελέσματά της ”μετά βαΐων και κλάδων” αν δεν ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικά.

Επιπλέον, η Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να αναφερθεί στις αυξημένες προσδοκίες της στον χώρο του Βancassurance.

Αλλά και στις κινήσεις περικοπών του λειτουργικού της κόστους (θα επιδιωχθεί η μείωσή τους ως ποσοστού επί των ασφαλίστρων, έπειτα από τρεις συνεχείς χρονιές διατήρησής τους σε σταθερά επίπεδα).

Τέλος, πολύ πιθανό είναι να διατυπώσει την άποψή της ότι η προοπτική για τον κλάδο αυτοκινήτων διαγράφεται θετική, μετά την ανάκληση των αδειών από έξι εταιρίες πέρυσι και κατά τους πρώτους μήνες του 2007.

Κάποιοι άλλοι, βέβαια, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιριών, δεν είναι ανάλογα αισιόδοξοι για το μέλλον του κλάδου των αυτοκινήτων, στιγματίζοντας μάλιστα το ότι κάποιες υγιείς εταιρίες του κλάδου (μεταξύ των οποίων και η Εθνική) ”έτρεξαν” να ”αρπάξουν” τα ασφαλιστικά συμβόλαια των εταιριών που υποχρεώθηκαν σε λουκέτο.

Και όπως επισημαίνουν, οι εταιρίες χαμηλού ασφαλίστρου δεν είναι πλέον ”μικρές”.

Ορισμένες εξ αυτών συγκαταλέγονται πλέον στη λίστα των δέκα μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου ζημιών, διευκρινίζουν, επικαλούμενοι τα επίσημα μερίδια αγοράς, όπως αυτά προκύπτουν από τις καταστάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Από την πλευρά της, η Εθνική Ασφαλιστική υποστηρίζει ότι από τις εταιρίες που έκλεισαν άντλησε καταρχήν μικρό μερίδιο συμβολαίων, διότι ενσωμάτωσε την υγιή παραγωγή αυτών, χωρίς να πραγματοποιήσει εκπτώσεις που θα της επέτρεπαν να επιτύχει εντυπωσιακά, αλλά και πρόσκαιρα μεγέθη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v