Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2007

ΑΕΕΑΠ: Κατόπιν... εορτής οι αλλαγές στο πλαίσιο

Μάλλον καθυστέρησε λίγο περισσότερο απ’ όσο έπρεπε το υπουργείο Οικονομίας στην πολυαναμενόμενη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις Εταιρίες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Και το λέμε αυτό καθώς αρκετοί εισηγμένοι φαίνεται ότι έχουν ήδη... αναστείλει τα σχέδια επέκτασης στον συγκεκριμένο τομέα!

Μόλις προ ημερών, η διοίκηση του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή δήλωσε ότι ενδέχεται να αναστείλει το σχέδιο δημιουργίας ΑΕΕΑΠ εξαιτίας του φορολογικού καθεστώτος.

Ο όμιλος Ελληνική Τεχνοδομική όμως, που είχε ξεκινήσει τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ μαζί με την Alpha Bank, σταμάτησε στη μέση της... διαδρομής και εμφανίζεται να συζητά πώληση ακινήτων σε ξένα funds.

Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την πώληση τμημάτος της ”Γιαλούς” στο Κτήμα Καμπά, στη βρετανική Henderson, η REDS διαπραγματεύεται με ξένο οίκο και την πώληση των δύο εμπορικών / ψυχαγωγικών κέντρων σε Πάτρα και Ίλιον.

Στελέχη της αγοράς ακινήτων υποστηρίζουν βέβαια ότι οι αλλαγές του υπουργείου στο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΕΑΠ τις καθιστούν ελκυστικότερες.

Όμως, αρκετά διεθνή funds εξετάζουν πλέον την ελληνική αγορά. Προ ημερών η ΒΩΒΟΣ ανακοίνωσε την πώληση τμήματος κτιρίου στη Λεωφ. Αθηνών στον γερμανικό θεσμικό επενδυτή ακινήτων KanAm Grund.

Κι άμα έρχεται το χρήμα έτοιμο... ζεστό, από το εξωτερικό, σιγά μην τρέχουν τώρα οι ισχυροί του χώρου να φτιάχνουν ΑΕΕΑΠ, επειδή ευαρεστήθηκε επιτέλους το κράτος να δώσει κίνητρα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v