Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2015

To... Grexit μέσω Ελβετίας και η SICPA

To... Grexit μέσω Ελβετίας και η SICPA

Το σενάριο Grexit φαίνεται να απομακρύνεται με την επιδιωκόμενη συμφωνία, ωστόσο ξένα δημοσιεύματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα συγκλονίζουν με αποκαλύψεις για το πόσο κοντά βρέθηκε η χώρα στην έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας αποκάλυψε πως η ελβετική εταιρεία παραγωγής μελανιών για εκτύπωση χαρτονομισμάτων SICPA ήταν έτοιμη να αναλάβει αυτοκρατορικό συμβόλαιο για την έκδοση δραχμών.

Άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Radio Télévision Suisse με τίτλο «Η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να περάσει μέσω Ελβετίας» (Le retour de la drachme pourrait passer par la Suisse) κάνει λόγο για συνεργασία της SICPA με την Τράπεζα της Ελλάδος, για την προμήθεια της δεύτερης με μελάνια ασφαλείας για την εκτύπωση χαρτονομισμάτων του ευρώ.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι σε ενδεχόμενο Grexit είχε μεθοδευτεί η συνέχιση της συνεργασίας, εξασφαλίζοντας στην ελβετική εταιρεία ένα συμβόλαιο για το απαραίτητο υλικό παραγωγής του νέου ελληνικού νομίσματος, είτε αυτό λεγόταν δραχμή, είτε IOU.

Η άγνωστη στην Ελλάδα ελβετική SICPA δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Πρόσφατα, πάντως, ενεπλάκη σε σκάνδαλο στη Βραζιλία. Αξιωματούχοι των οικονομικών υπηρεσιών της χώρας φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά συνολικού ύψους 100 εκατ. ρεάλ (περί τα 32 εκατ. δολάρια), για να επιλέξουν την εν λόγω εταιρεία σε διαδικασία ανάθεσης δημόσιου συμβολαίου ιχνηλασιμότητας αξίας δισεκατομμυρίων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v