Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2015

Tips για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Tips για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: Το νομικό γραφείο Κουταλίδη ακούγεται ότι προσέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών ως νομικό σύμβουλο για την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου που διέπει το ΤΧΣ και τις σχέσεις του με τις τράπεζες που έχουν δεχθεί κρατική βοήθεια.

Παράλληλα στην αγορά κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προσελήφθη ως εξωτερικός σύμβουλος από το υπουργείο η αμερικανική εταιρεία Leonard Consulting, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Το γεγονός ότι δεν σταματά η διαδικασία παρά τις εκλογές είναι σημαντικό καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να οδηγήσει σε επιμέρους αλλαγές.

 

ΤτΕ- ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ: Τέτοιος φόβος, αντίθετα, δεν υπάρχει για την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία έχει δρομολογήσει διαγωνισμό για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου με αντικείμενο την εκπόνηση και παρακολούθηση εφαρμογής στρατηγικής για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το έργο έχουν αναλάβει με βάση το Μνημόνιο ΤτΕ και ΤΧΣ και η στρατηγική πρέπει να παραδοθεί πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Συνολικής Αξιολόγησης. Πριν δηλαδή την 25η Οκτωβρίου.

Οι προσφορές έχουν κατατεθεί και αναμένεται η ανάδειξη της προτιμητέας...

 

ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άτυπη ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία της αξιολόγησης ποιότητας στοιχείων ενεργητικού είχαν την περασμένη Πέμπτη τραπεζικά στελέχη από το εν Αθήναις κλιμάκιο του SSM.

Η ενημέρωση αφορούσε τη μέχρι τώρα διαδικασία και οι τράπεζες είχαν την ευκαιρία να επισημάνουν σημεία που μπορεί να αποβούν κρίσιμα σε επιμέρους θέματα, όπως για παράδειγμα το αν και πως θα συνυπολογισθεί η βελτίωση του πλαισίου διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v