Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2015

Απόβαση στα νησιά από ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος

Απόβαση στα νησιά από ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος

Από τη Ρόδο ξεκινάει το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ στα νησιά. Το άνοιγμα της αγοράς αυτής, μετά από μακροχρόνιες συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιορίζεται στα νησιά Κρήτη και Ρόδο, τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση μεταξύ των μη διασυνδεμένων με έναρξη την 1η Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη εταιρεία ανεξάρτητος προμηθευτής που κάνει «απόβαση» είναι η Volterra, μικτή εταιρεία στην οποία συμμετέχουν με ίσα ποσοστά η ιταλική Sorgenia και η ελληνική εισηγμένη J&P-ABAΞ. Η Volterra έχει παρουσία στην Ελλάδα όχι μόνο στην προμήθεια αλλά και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Όπως πληροφορούμαστε, η εταιρία έχει ήδη ορίσει τον εμπορικό της αντιπρόσωπο στο νησί και υπόσχεται εκπτώσεις έως και 15% επί των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι τα δύο νησιά θεωρούνται «φιλέτο» για τους ανεξάρτητους προμηθευτές. Ο μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτουν, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη χρονικά σε σύγκριση με άλλες περιοχές τουριστική περίοδο, προφέρουν ευκαιρίες.

Το «λογαριασμό» όμως θα περιμένουμε να τον δούμε μετά το πρώτο τρίμηνο του 2016, παραμονές δηλαδή του ανοίγματος των ξενοδοχειακών μονάδων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v