Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2015

Να κατεβάσει τους διακόπτες απείλησε η ΔΕΗ τον ιππόδρομο

Να κατεβάσει τους διακόπτες απείλησε η ΔΕΗ τον ιππόδρομο

«Θύμα» της εκστρατείας της ΔΕΗ να μαζέψει χρέη από μεγάλους καταναλωτές έπεσε και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών.

Όπως μαθαίνει ο Χαμαιλέοντας, η υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία χρωστάει στη ΔΕΗ γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ από κατανάλωση ρεύματος.

Όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η Επιχείρηση πρότεινε να γίνει ρύθμιση του χρέους, ώστε να αποπληρωθεί τμηματικά με δόσεις.

Ωστόσο η αντιπρόταση από την πλευρά του Οργανισμού περιορίστηκε στην καταβολή ενός ποσού της τάξης του 1/100 του χρέους, γιατί το «ταμείον είναι μείον». Έτσι η ΔΕΗ έδωσε εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Εν τέλει όμως η διακοπή μετατέθηκε χρονικά. Όχι όμως με παρέμβαση του ΟΔΙΕ. Απλώς ιδιοκτήτης σταυλισμένων αλόγων κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της ΔΕΗ, καθώς θιγόταν από αυτή χωρίς να έχει ευθύνη.

Έτσι ο Ιππόδρομος θα έχει ηλεκτρικό μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση επί της ουσίας.

Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη ένα δείγμα της μίζερης κατάστασης που επικρατεί σε πρώην κραταιούς δημόσιους οργανισμούς, τους οποίους οι παλινωδίες διαδοχικών κυβερνήσεων, η έλλειψη τόλμης και οι ιδεοληψίες θεσμικών παραγόντων τούς μετέτρεψαν σε ερείπια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ΟΔΙΕ θα μπορούσε να λειτουργεί υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αν το προεδρείο της Βουλής καθόριζε ημερομηνία συζήτησης για την επικύρωση της σύμβασης μεταβίβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v