Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2015

Σφηνάκια για Fourlis, Paperpack και Druckfarben

Σφηνάκια για Fourlis, Paperpack και Druckfarben

FOURLIS: Σταθερές πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο του έτους εμφάνισε ο όμιλος Φουρλή, καταφέρνοντας να διατηρήσει κεκτημένα μερίδια τόσο στην αγορά οικιακού εξοπλισμού (μέσω ΙΚΕΑ) όσο και στην αθλητική ένδυση (μέσω Intersport) κατά τη διάρκεια των «καυτών» μηνών Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, όπου δημοψήφισμα, επιβολή capital controls και εκλογές πάγωσαν την αγορά.

Πέραν των εμπορικών επιδόσεων, ο όμιλος Φουρλή κατάφερε στο σύνολο του 9μήνου της χρήσης να παρουσιάσει βελτιωμένο περιθώριο EBITDA, το οποίο ευθέως ευνόησε τα λειτουργικά κέρδη αλλά και οδήγησε σε περιορισμό των ζημιών στα 3,6 εκατ. ευρώ, πολύ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών. 

 

PAPERPACK: Διατήρησε ή και βελτίωσε τις επιδόσεις της στο εννεάμηνο η Paperpack, με αποτέλεσμα η εταιρεία, με χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 3,85 εκατ. ευρώ, να διαπραγματεύεται με εντονότατα χαμηλό P/E (καθαρά κέρδη εννεαμήνου 933 χιλ. ευρώ).

Από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν τα πολύ χαμηλά P/E αρκούν στις μέρες μας για να ανεβεί η τιμή μιας περιφερειακής μετοχής στο ΧΑ.

Άλλωστε ο τίτλος κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο έχει καταγράψει κέρδη μόλις 7,1%.

 

DRUCKFARBEN: Την Παρασκευή η Druckfarben ανακοίνωσε την πώληση αγροτεμαχίου της έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκποίηση μέσα στη φετινή χρονιά, καθώς στο πρώτο εξάμηνο είχε πουλήσει το 49% των μετοχών που κατείχε στη Sun Chemical Delta έναντι 7,2 εκατ. ευρώ (ενεργοποίησε προϋπάρχον δικαίωμα πώλησης, εγγράφοντας παράλληλα και έκτακτα κέρδη 1,98 εκατ. ευρώ).

Έχοντας καταστήσει μακροπρόθεσμο το μεγαλύτερο τμήμα του τραπεζικού της δανεισμού και μέσα από τις παραπάνω ρευστοποιήσεις, η εισηγμένη οδηγείται σε σαφή βελτίωση της ρευστότητάς της, πράγμα καθόλου ασήμαντο στην τρέχουσα συγκυρία.

Η χρηματιστηριακή αξία της Druckfarben ανέρχεται μόλις στο 1,82 εκατ. ευρώ, όταν η λογιστική της αξία στις 30 Ιουνίου είχε διαμορφωθεί στα 20,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v