Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2015

Πειραιώς: Το «καυτό» τριήμερο και ο ρόλος Σάλλα

Πειραιώς: Το «καυτό» τριήμερο και ο ρόλος Σάλλα

Αν υπάρχει ένα βιβλίο προσφορών που δημιούργησε «σασπένς» στην αγορά αυτό ήταν της Πειραιώς.

Τα χρήματα που έπρεπε να μαζευτούν ακόμη και στο βασικό σενάριο ήταν πολλά, λόγω του μεγέθους των δανειακών χαρτοφυλακίων της μεγαλύτερης σήμερα σε ενεργητικό ελληνικής τράπεζας ενώ, αντίθετα με την Εθνική, δεν υπήρχε ένα μεγάλο «διαμάντι» να πουληθεί και να διευκολύνει το παιχνίδι.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν ήταν βέβαια τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες, εκείνος που «καθάρισε το παιχνίδι», που σήκωσε τα μανίκια για να φέρει το αποτέλεσμα, ήταν ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας και μαζί του μια στενή ομάδα στελεχών με μακρά θητεία στη τράπεζα.

Είναι κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι αν δεν συνέβαινε αυτό, κι αν δεν οργανωνόταν μια ευρύτερη προσπάθεια, υπό τον συντονισμό του, στην οποία συμπαραστάθηκε κι όλο το «σύστημα» συνολικά, το εγχείρημα δεν θα έβγαινε πέρα, ακριβώς λόγο των αντίξοων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί αλλά και κάποιων λαθών από την πλευρά των τυπικά υπεύθυνων για την διαδικασία.

Αυτό όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να το δεχτεί ο άνθρωπος που δημιούργησε τον όμιλο Πειραιώς, κι ας τραβήχτηκε λίγο στην άκρη.

Έτσι όμως είναι η ζωή, συνήθως εκείνοι που μιλούν πολύ, που το παίζουν «σωτήρες» προκαταβολικώς, σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν έρθουν τα δύσκολα...

Κι αναλαμβάνουν εκείνοι που, όπως κι αν το κάνουμε, έχουν το απαραίτητο... «ειδικό βάρος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v