Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2016

Ερχεται «διπλή» απελευθέρωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ερχεται «διπλή» απελευθέρωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέες μεγάλες αλλαγές δρομολογούνται στα χρηματιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς απελευθερώνονται οι αγορές τόσο των κεντρικών αποθετηρίων, όσο και των οίκων εκκαθάρισης.

Το αποτέλεσμα θα είναι πως οι επενδυτές και οι εταιρείες που εισάγουν τις μετοχές τους θα μπορούν να επιλέξουν τον φορέα με τον οποίο θα συνεργαστούν.

Πάντως, από την πλευρά της ΕΧΑΕ, ο γενικός διευθυντής στρατηγικής επικοινωνίας και ανάλυσης αγορών κ. Παντελής Λάμπρου δεν φαίνεται να συμμερίζεται τους φόβους ορισμένων ότι θα έρθουν τα ξένα χρηματιστήρια στην Ελλάδα και θα μας πάρουν την αγορά.

«Τα ίδια έλεγαν και όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η MIFID, αλλά οι φόβοι αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.

Δεν είναι καιρός ούτε για φοβίες, ούτε για προστατευτισμούς. Κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να δημιουργήσει έναν κεντρικό φορέα που να συγκεντρώσει όλες τις δραστηριότητες, αλλά αντίθετα, στόχος είναι να υπάρχουν πολλά χρηματιστήρια, πολλά αποθετήρια και πολλοί οίκοι εκκαθάρισης που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους προς όφελος των επενδυτών.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, η καλύτερη άμυνα είναι να προσφέρεις υπηρεσίες σε καλές τιμές, με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και με άνεση στον τρόπο των συναλλαγών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v