Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2016

Ελπίδες για «λευκό καπνό» στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ

Ελπίδες για «λευκό καπνό» στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ

Σε χθεσινό της σχόλιο, η στήλη είχε αναφερθεί στο καλό κλίμα των συζητήσεων μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών (ΤτΕ) κ. Γ. Πάσχα, με θέμα τον κατάλογο των δικαιούχων της Ασπίς Πρόνοια.

Νεότερες τώρα πληροφορίες μιλούν για νέα θετική εξέλιξη, που πιθανόν να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, προσφέροντας χρόνο και δυνατότητες για σαφή διεύρυνση του καταλόγου των δικαιούχων, αίτημα που έχει υποβάλει τόσο ο Σύλλογος Ζημιωθέντων, όσο και ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Αν όλα πάνε καλά, εκτιμάται ότι θα είναι θέμα μηνών η εκκίνηση της σταδιακής αποκατάστασης των ζημιωθέντων από τα αποθεματικά των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.

Προβλέπεται μάλιστα ότι μέσω των αποθεματικών, οι ασφαλισμένοι της πρώτης εταιρείας θα μπορούσαν να λάβουν γύρω στο 10% των συνολικών τους απαιτήσεων και της δεύτερης γύρω στο 70%-80% αυτών.

Τα υπόλοιπα ποσά θα πρέπει να καλυφθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, το οποίο, όμως, σήμερα δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Στόχος των ζημιωθέντων είναι να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις προκειμένου το Εγγυητικό να καλύψει τις (εκ του νόμου, μετά και την απόφαση του ΣτΕ) υποχρεώσεις του μέσω δανεισμού, ο οποίος θα αποπληρωθεί σταδιακά από τα μελλοντικά έσοδα του Ταμείου (εισφορές επί της νέας παραγωγής).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v