Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2007

Η Τιτάν και το τουρκικό ενδιαφέρον (Διόρθωση)

Ενδιαφέρον για εξαγορές τσιμεντοβιομηχανιών στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Τουρκία επιδεικνύει η Τιτάν σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή (CFO) και μέλους της Διευθύνουσας Επιτροπής, κ. Howard Prince-Wright, στο συνδρομητικό site ”Merger market com”.*

Ο CFO απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος των κεφαλαίων για τις εν λόγω εξαγορές, το δημοσίευμα όμως του Merger market επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον όμιλο Τιτάν αναφέρει ότι για εξαγορές μπορεί και να δαπανηθούν κεφάλαια έως 1 δισ. ευρώ.



Η τουρκική τσιμεντοβιομηχανία είναι πολυδιασπασμένη, με αρκετούς μικρούς παίκτες που έχουν αντίστοιχα μερίδια αγοράς. Όπως επισημαίνουν στελέχη της ελληνικής αγοράς που παρακολουθούν στενά την Τουρκία, υπάρχει κινητικότητα κατά τους τελευταίους μήνες για τον τομέα τσιμέντου της Sabanci Holdings, ενώ προς πώληση –στις αρχές του 2008- είναι η Goller Bolgesi Cimento, η οποία είναι εισηγμένη και ανήκει στο Τουρκικό Ταμιευτήριο και η σημερινή κεφαλαιοποίησή της αγγίζει τα 374 εκατ. δολάρια.

* Διόρθωση: Στην αρχική έκδοση του Χαμαιλέοντα, που βασίστηκε σε πιστή μετάφραση των γραφομένων στην ιστοσελίδα ”Merger market com”, γίνεται λόγος για δηλώσεις του CEO (διευθύνοντος συμβούλου) και όχι του CFO (οικονομικού διευθυντή), όπως είναι ο ακριβής τίτλος του κ. Howard Prince-Wright ο οποίος φέρεται να έκανε τις δηλώσεις.

Προφανώς για τον λόγο αυτόν η εταιρία Τιτάν προέβη σε διάψευση της αρχικής διατύπωσης, δηλώνοντας ότι ”ο CEO του ομίλου δεν έχει προβεί πρόσφατα σε συγκεκριμένες δηλώσεις σε οποιονδήποτε διαδικτυακό τόπο”.

Προσθέτει όμως: ”Ως κατ’ επανάληψη έχει δηλωθεί, ο όμιλος Τιτάν στα πλαίσια της ανάπτυξής του εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορες χώρες και συνομιλεί με πολλές επιχειρήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v