Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2007

ΚΥΡΜ - ΣΕΝΤΡ: Κάποιοι ελπίζουν… σε ομοιότητες!

Ποιες ομοιότητες μπορούν να έχουν τα Μάρμαρα Κυριακίδη και η Centric Πολυμέσα; Φαινομενικά καμία: Άλλοι κλάδοι, άλλοι βασικοί μέτοχοι κ.λπ.

Κι όμως, κάποιοι επιχειρούν σεναριολογικά να συνδέσουν τις δύο μετοχές ”προβλέποντας” ότι και η μετοχή του Κυριακίδη θα μπορούσε να κάνει κι αυτή μέρος από το τρελό ράλι που διάνυσε η Centric.

Πρώτον, γιατί, όπως λένε –και έχουν δίκιο- αμφότερες οι εταιρίες έχουν τύχει του ενδιαφέροντος παραγόντων του χρηματιστηριακού - επενδυτικού χώρου που μέχρι τώρα έχουν ανακαλύψει αρκετά ”διαμαντάκια” στο ελληνικό ταμπλό.

Και δεύτερον γιατί όπως έγινε πρόσφατα με τη Centric, έτσι και τα Μάρμαρα Κυριακίδη θα προχωρήσουν σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με παραίτηση μάλιστα των παλαιών μετόχων.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η ΚΥΡΜ έχει μείνει πίσω, καθώς η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της (55,5 εκατ.) βρίσκεται αρκετά κοντά στη λογιστική της αξία (47 εκατ.) κι ο δείκτης P/E είναι αρκετά ελκυστικός αν συνυπολογιστεί ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου ανήλθαν σε 3,11 εκατ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα από αυτά που σημειώθηκαν καθ’ όλο το 2006.

Όσο για το ”βάρος” των δανείων (44,4 εκατ. μακροπρόθεσμα συν 24,8 εκατ. βραχυπρόθεσμα) που την υποχρεώνουν στην καταβολή υψηλών επιτοκίων (5,78% για τα μακροπρόθεσμα και 7,15% για κεφάλαιο κίνησης), αυτό μειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο, ενώ θα μειωθεί περαιτέρω με το μετατρέψιμο ομολογιακό.

Βέβαια τα πράγματα είναι κάπως πιο σύνθετα, αφού το μέλλον της εταιρίας θα εξαρτηθεί ως έναν βαθμό από τον αριθμό και το μέγεθος των έργων που πρόκειται να αναλάβει στο εξωτερικό.

Οι... προσδοκίες πάντως υπάρχουν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v