Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2007

Νάκας κερνάει, Νάκας πίνει...

Πράγματι ο Νάκας είναι leader σε μια δύσκολη αγορά, καθώς ο μέσος Έλληνας ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα στις ταβέρνες, στα μπαράκια και στο ποδόσφαιρο, παρά στις τέχνες και ειδικότερα στη μουσική.

Αυτό φαίνεται και στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρίας (για τη χρήση που έληξε στις 30/6/2007), όπου ο κύκλος εργασιών έμεινε στάσιμος και τα κέρδη βυθίστηκαν από τα 900 χιλιάδες στα 550 χιλιάδες ευρώ.

Κατά 40% χαμηλότερο θα είναι και το μέρισμα που θα διανεμηθεί (10 λεπτά φέτος, κι αυτό μαζί με τη διανομή αφορολόγητων αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων, έναντι 14 λεπτών πέρυσι).

Με βάση το κλείσιμο της μετοχής στις 10/10, ο τίτλος διαπραγματευόταν με πολύ υψηλό P/E (38) και μερισματική απόδοση 3%, με δεδομένο όμως ότι στο μέρισμα συμπεριλαμβάνεται κατά 20% και κάποια επιστροφή κεφαλαίου...

Όσο για τις προοπτικές του κλάδου, επίκειται η λειτουργία ενός μουσικού ΙΕΚ, η οικονομική επιτυχία του οποίου θα αξιολογηθεί στο μέλλον.

Ύστερα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της εταιρίας έχει κερδίσει μόλις 31% την τελευταία τριετία, όταν στη Σοφοκλέους έχει γίνει το ”πάρτι της αρκούδας”.

Και μέχρι εδώ όλα καλά, θα μπορούσε να πει κάποιος: Πολλές είναι οι εταιρίες που αναγκάζονται να περιορίσουν δραστικά την κερδοφορία τους, ενώ ο Νάκας δεν είναι ούτε η πρώτη μετοχή αλλά ούτε και η τελευταία που υποαποδίδει έναντι του Γενικού Δείκτη.

Το θέμα όμως είναι ότι σε όλη αυτήν την κατάσταση οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρίας κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με την πενία των αποτελεσμάτων...

Για τη χρήση, λοιπόν, που έληξε στις 30 Ιουνίου, οι μισθοί των μελών του Δ.Σ. ανήλθαν σε 413,9 χιλιάδες ευρώ, πλέον των νόμιμων εργοδοτικών εισφορών, πλέον και άλλων 230 χιλιάδων ευρώ που καταβλήθηκαν ως αμοιβές στα εκτελεστικά μέλη του.

Αθροιστικά, δηλαδή, δόθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. 643,9 χιλιάδες ευρώ, ποσό που υπερβαίνει σημαντικά το σύνολο των κερδών της χρήσης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v