Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2007

”Δικαιώματα” για... σενάρια στη Γενική

Στις 29 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Γενικής Τράπεζας. Και ήδη μέχρι χθες, σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις, άλλαξαν χέρια πάνω από... 5 εκατομμύρια δικαιώματα!

Που αντιστοιχούν περίπου στο 4% του συνόλου των μετοχών της Γενικής μετά την αύξηση κεφαλαίου!

Η έντονη δραστηριότητα στα δικαιώματα προκάλεσε την απορία της αγοράς.

Διότι υπάρχει μεν ”ύποπτος” πωλητής (το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει μερικώς στην ΑΜΚ κι αναμένεται ότι από το 10% που έχει σήμερα θα ρίξει το ποσοστό του γύρω στο 6,5% με 7%), αυτό όμως δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των... αγοραστών.

Ποιοι μπορεί να είναι οι αγοραστές δικαιωμάτων;

Προφανώς ΔΕΝ είναι οι Γάλλοι της Societe Generale που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όποιο τμήμα της έκδοσης μείνει ακάλυπτο, χωρίς να πληρώσουν το δικαίωμα.

Ανεπιβεβαίωτες λοιπόν πληροφορίες θέλουν τον βασικό αγοραστή των δικαιωμάτων να είναι γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε άλλο κλάδο και τελευταία έχει αποκτήσει μεγάλη ρευστότητα.

Προσέξτε, λέμε επιχειρηματίας κι όχι εφοπλιστής (γιατί πολλά σενάρια περί εφοπλιστών κυκλοφόρησαν πρόσφατα).

Οι φήμες βέβαια φουντώνουν ακόμη παραπάνω καθώς από 10ης Οκτωβρίου και μετά, ο όγκος των συναλλαγών της Γενικής Τράπεζας στο ταμπλό της Σοφοκλέους πολλαπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα πολλά εκατομμύρια μετοχές να αλλάξουν χέρια.

Κάποιοι ενδεχομένως μπήκαν στη μετοχή για να εκμεταλλευτούν ένα διαγραφόμενο ”γρήγορο ράλι”. Ωστόσο διάχυτη είναι η αίσθηση στην αγορά ότι μεγάλο τμήμα του όγκου των συναλλαγών κατευθύνθηκε σε λίγα και ισχυρά ”χέρια”.

Ίσως τα ίδια λίγα και ισχυρά χέρια που αγοράζουν και τα... δικαιώματα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v