Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2016

Σφηνάκια για capital controls και deadline για τις μικρές τράπεζες

Σφηνάκια για capital controls και deadline για τις μικρές τράπεζες

CAPITAL CONTROLS: Κατόπιν έγκαιρης διαβούλευσης με τους θεσμούς (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM, Κομισιόν) θα λαμβάνονται αποφάσεις για τη χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, αναφέρει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Θα συνεκτιμώνται κάθε φορά οι συνθήκες ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ενώ βασικός στόχος παραμένει η ελαχιστοποίηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων που προκαλούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Τριμηνιαία σχέδια χρηματοδότησης στην ΤτΕ θα συνεχίσουν να υποβάλλουν οι τράπεζες, ώστε να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση των αναγκών τους σε ρευστότητα. 

 

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Περιθώριο ενός ακόμη μήνα δίνει το νέο Μνημόνιο για τις μη συστημικές τράπεζες, που δεν έχουν καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν με το δυσμενές σενάριο από τις προ μηνών αυξήσεις κεφαλαίου.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου (σ.σ. το προσχέδιο έθετε ως deadline το τέλος Ιουνίου) οι σχετικές ενέργειες θα πρέπει να ολοκληρωθούν, αλλιώς η ΤτΕ θα πρέπει να λάβει κατάλληλα μέτρα.

Με την παραπάνω παράταση, η Τράπεζα Αττικής λαμβάνει μια μικρή ανάσα χρόνου καθώς η διαδικασία επιλογής δεσμευτικής προσφοράς για την κάλυψη μέρους ή του συνόλου ομολογιακού δανείου, ύψους 70 εκατ. ευρώ και την ανάθεση διαχείρισης χαρτοφυλακίου NPLs 1,045 δισ. προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΧΣ: Στις αρχές του καλοκαιριού αναφέρει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, η οποία έχει ξεκινήσει, θυμίζουμε, από τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v