Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2016

ΕΤΕ: Τα πωλητήρια σε Βαλκάνια και Ευρώπη και οι εξαιρέσεις

ΕΤΕ: Τα πωλητήρια σε Βαλκάνια και Ευρώπη και οι εξαιρέσεις

Η διοίκηση της Εθνικής επανέλαβε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ότι βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν στο πλάνο αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει στην πώληση δραστηριοτήτων στη Ν.Α. Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε, αλλά οι αναλυτές είναι σίγουροι ότι ανάμεσα στις θυγατρικές που θα πωληθούν δεν θα είναι η βουλγαρική UBB.

H βουλγαρική θυγατρική της Εθνικής αναδείχθηκε πρώτη τράπεζα στη συνολική αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, τόσο στην αξιολόγηση ποιότητας στοιχείων ενεργητικού, όσο και στην άσκηση προσομοίωσης.

Ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης ποιότητας ενεργητικού, ο δείκτης εποπτικών κεφαλαίων Common Equity Tier I της UBB μειώθηκε μόνο κατά 0,4% στο 25,7%, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση μεταξύ των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.

Στο stress test που ακολούθησε, στο μεν βασικό σενάριο ο δείκτης CET I αυξάνεται στην προβολή για το 2018 στο 34%, ενώ στο δυσμενές διατηρείται στα ίδια επίπεδα (25,8%).

Πέραν της Βουλγαρίας η Εθνική θα επιχειρήσει να διατηρήσει και την παρουσία της στις αγορές Κύπρου και Μάλτας.

Όσον αφορά στα non core business assets, η διοίκηση της Εθνικής ανέφερε ότι σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις των Αστήρ Παλάς και NBGI, κινήσεις από τις οποίες θα ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκεια κατά 70 μονάδες βάσης.

Για την Εθνική Ασφαλιστική η διοίκηση της τράπεζας ρωτήθηκε αν προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί τη δέσμευση για πώληση, ως το τέλος του 2017, του 100%, αλλά απέφυγε να πάρει σαφή θέση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v