Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2007

Το μετέωρο βήμα της Επιλέκτου…

”Κόντρα στο ρεύμα” πηγαίνει η Επίλεκτος. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της που περιορίζουν σταδιακά την έκθεσή τους στον κλάδο, αυτή επενδύει συνεχώς αυξάνοντας τόσο την παραγωγική της δυναμικότητα όσο και τις πωλήσεις της!

Ήδη, πέρα από τις περυσινές επενδύσεις της ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, φέτος έλαβε έγκριση επιχορήγησης 30% για νέα επένδυση (εκσυγχρονισμός κλωστηρίου στα Φάρσαλα).

Το ”στοίχημα” βέβαια παίζεται στο κατά πόσο το να πηγαίνει ”κόντρα στο ρεύμα” (αυξημένη παραγωγή, μείωση του κόστους παραγωγής ανά μονάδα) θα αποδειχτεί επιτυχημένη κίνηση, ή αντίθετα θα αυξήσει δραστικά τον κίνδυνο της εταιρίας, ”φορτώνοντάς” την με επιπλέον ζημίες.

Και αυτό γιατί στον κλάδο ”ρέει αίμα”, με παράγοντες της αγοράς να ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προκύψει κέρδος αν η σχέση του ευρώ με το δολάριο δεν υποχωρήσει κάτω από το 1,20…

Επί του παρόντος, πάντως, η χρηματιστηριακή αγορά έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αίτηση για φωτοβολταϊκό πάρκο που έχει υποβάλει η εισηγμένη. Πρόκειται για ένα συνολικό project 55 εκατ., με την ίδια συμμετοχή να ανέρχεται στα 9,4 εκατ. ευρώ.

Από την έκβαση της σχετικής αίτησης θα κριθούν πολλά πράγματα, καθώς στο ταμπλό έχει ήδη προεξοφληθεί σε σημαντικό βαθμό το προσδοκώμενο όφελος της συγκεκριμένης επένδυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v