Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2016

Cyta: Πώληση στην Ελλάδα, στρατηγικός επενδυτής στην Κύπρο

Cyta: Πώληση στην Ελλάδα, στρατηγικός επενδυτής στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, η κυβέρνηση πέρα από την πώληση του 100% της Cyta Hellas, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει και στη διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της μητρικής Cyta σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει και το management.

Προφανώς, μετά την άρνηση που συνάντησε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στη Βουλή προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου ολόκληρου του «ομίλου» (η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη), φαίνεται πως επανέρχεται τώρα μια πιο «light» πρόταση, την οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να στηρίξουν δύο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έτσι να «περάσει».

Οι προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για συνέχιση των «διαρθρωτικών αλλαγών» ακόμη και μετά την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό καθεστώς οφείλονται όχι μόνο στις σχετικές πάγιες πολιτικές της θέσεις, αλλά και στις συνεχιζόμενες πιέσεις που εξακολουθούν να της ασκούνται από την Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Κομισιόν έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τον κυπριακό προϋπολογισμό του 2017 (και άλλων πέντε ακόμη χωρών), καθώς με βάση το μοντέλο ανάλυσής της, ελλοχεύει κίνδυνος μελλοντικών αποκλίσεων σε περίπτωση που κάποια από τις υιοθετούμενες παραμέτρους δεν επιβεβαιωθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στις κοινοτικές αιτιάσεις, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να εντάσσεται στις... άτακτες οικονομίες η κυπριακή, όταν ταυτόχρονα κατατάσσεται σε εκείνες με τους περισσότερο ελκυστικούς δημοσιονομικούς δείκτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οποιαδήποτε κυπριακή κίνηση για αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές θα λειτουργήσει υπέρ της Κύπρου και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Κομισιόν.

ΥΓ: Άραγε, ο αγοραστής της CYTA Hellas και ο στρατηγικός επενδυτής της CYTA θα μπορούσε να είναι ο ίδιος όμιλος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v