Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2002

Η πιο ALFA ALFA ...αναβολή όλων των εποχών!!!

Πραγματικό πανικό πωλήσεων προκάλεσε χθες στις μετοχές του ομίλου Αλλαμανή, η απόφαση για αναβολή του δημοσιογραφικού γεύματος ενημέρωσης, μια απόφαφη που αποδείχθηκε... προσωρινή αφού μετά το ...”τρελό χώσιμο” στις μετοχές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικώς σήμερα στις 12.00!!

Εκατομμύρια τεμάχια, οδήγησαν στο απόλυτο limit down (στα όρια του -18%)την ALFA ALFA, την ΑΛΤΕ αλλά και την ΕΣΧΑ, καθώς κάθε λογής πληροφορίες και φήμες έκαναν το γύρο της αγοράς.

Oι... ”φωστήρες” που σκέφτηκαν ότι μια συνάντηση όπως αυτή, (που προφανέστατα αποσκοπεί στην αιτιολόγηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο όμιλος και σε μια προσπάθεια αντιστροφής του άκρως δυσμενούς κλίματος), μπορεί να αναβληθεί...διαδικαστικά, σε τέτοια συγκυρία, έπρεπε να το είχαν σκεφθεί καλύτερα!!!

Σήμερα πάντως προβλέπεται άλλη μια δύσκολη μέρα, ιδίως για τον πρόεδρο του ομίλου, που υποχρεούται (κυριολεκτικά) να απαντήσει με πληρότητα και σαφήνεια στα πολύ μεγάλα ερωτήματα που έχουν ανακύψει.

Μείζον βεβαίως θέμα, ιδίως για τους επενδυτές, η δραματική μείωση στις τιμές των μετοχών του ομίλου, η οποία φυσικά επιδρά αρνητικά και στα εταιρικά μετοχοδάνεια που με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (προσάρτηματα ισολογισμών και απολογισμοί του 2001), εμφανίζεται να έχει ο όμιλος.

Για του λόγου το αληθές αρκεί η παράθεση ορισμένων συγκριτικών στοιχείων.

Στις 28/12/01, η τότε τρέχουσα αξία των ενεχύρων επί εισηγμένων και μη μετοχών που παρουσίαζε ο όμιλος ALFA ALFA, ήταν περίπου 42 δισ. δρχ.

Με βάση τα χθεσινά κλεισίματα το σύνολο της αξίας των μετοχών της ΑΛΤΕ και της ΕΣΧΑ (δηλαδή η συνολική κεφαλαιοποίησή τους και όχι τα ποσοστά που ανήκουν στα συμφέροντα του κ. Αλλαμανή), δεν ξεπερνούσε τα 20,5 δισ. δρχ!!!

Αλλωστε και η συνολική κεφαλαιοποίηση της ALFA ALFA βρίσκεται πλέον στα 21,8 δισ. δρχ , από σχεδόν... 80 δισ. που ήταν στο τέλος του 2001!!!

Συνεπώς αν υπάρξει κάποιο σημαντικό νέο σήμερα, αυτό δεν μπορεί παρά να αφορά κατά μείζονα λόγο, την προσπάθεια αναδιοργάνωσης των μεγάλων υποχρεώσεων του ομίλου, με τη βοήθεια κάποιων τραπεζών, που πρωτίστως έχουν να βοηθήσουν τον... εαυτό τους!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v