Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2017

Diorama Fund: Ελληνικός «πολλαπλασιαστής» για εξωστρεφείς εταιρείες

Diorama Fund: Ελληνικός «πολλαπλασιαστής» για εξωστρεφείς εταιρείες

Τρεις σημαντικές επενδύσεις έχει πραγματοποιήσει ήδη σε μικρομεσαίες δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας το Diorama Fund, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές που βρίσκονται στο στάδιο της… επώασης. Παρότι περιέχει και ξένα κεφάλαια, το συγκεκριμένο fund είναι ουσιαστικά ελληνικό σε ό,τι αφορά στην πλειονότητα των επενδυτών αλλά και στο διαχειριστικό… «brain power», που παρέχει η εταιρία διαχείρισης DECA Ιnvestments.

Mε «Core Investor» τον γνωστότατο επιχειρηματία και τέως πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο και πρόεδρο τον επίσης γνωστότατο στον τραπεζικό χώρο Νίκο Νανόπουλο, επί πολλά χρόνια διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, το Diorama Fund αποτελεί μια «διασταύρωση» μεταξύ ενός Private Equity Fund κι ενός Venture Capital Fund.

Στόχος του, η δημιουργία υπεραξιών μέσα από μειοψηφικές ή ενδεχομένως και πλειοψηφικές συμμετοχές, αποκλειστικά σε ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό και «πάσχουν» από κεφάλαια, πιθανώς κι από άλλες ελλείψεις, σε χρηματοοικονομικά και οργανωτικά ζητήματα, στα οποία το στελεχιακό δυναμικό του fund μπορεί να κάνει τη «διαφορά», ακόμη και σε επίπεδο προσβάσεων στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν και οι συντελεστές του εγχειρήματος, λειτουργώντας ως «πολλαπλασιαστής» στις δυνατότητες των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει, βάζει κι ένα «λιθαράκι» στην ανάπτυξη της χώρας.

Μακάρι να βρει και μιμητές αυτή η προσπάθεια, σημειώνουμε εμείς, γιατί μόνο ελληνικές επενδυτικές πρωτοβουλίες μπορούν να ενισχύσουν τη δυναμική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Τα ξένα μεγαθήρια κοιτούν συνήθως ή distress καταστάσεις, μήπως και βγάλουν υψηλή απόδοση, είτε γενικώς πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρίες. Οι υπόλοιπες είναι πολύ μικρές για να τις εντοπίσει το στόχαστρό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v