Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2017

Η επένδυση που βρίσκεται δυο χρόνια στα... σκουπίδια

Η επένδυση που βρίσκεται δυο χρόνια στα... σκουπίδια

Από ολόκληρη την επεισοδιακή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, που προχθές το βράδυ ενέκρινε το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, επένδυση που σέρνεται επί δυόμισι χρόνια, αρκετοί συγκράτησαν μια παράγραφο της παρέμβασης Π. Τατούλη. Τι είπε ο περιφερειάρχης;

Πως αν δεν είχαν επικρατήσει διάφοροι πολιτευόμενοι και πολιτευτές, υποσχόμενοι διαχείριση απορριμμάτων με μαγικό ραβδάκι, η επένδυση θα είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια! Ετσι σήμερα θα υπήρχαν στην περιφέρεια 1.000 θέσεις εργασίας, θα είχε λυθεί το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και θα είχε ολοκληρωθεί μια επένδυση 160 εκατ. ευρώ. 

Μπορεί, πάντως, να εγκρίθηκε το σχέδιο, αλλά για να υπογραφεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που επικράτησε προ 2,5 ετών στον διαγωνισμό, χρειάζεται μια πρόσθετη ρύθμιση. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί ο θεσμικά ικανοποιητικός τρόπος με τον οποίο τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη (που θα εισπράττουν οι δήμοι) θα φτάνουν στην περιφέρεια, ώστε αυτή με τη σειρά της να πληρώνει τον ανάδοχο.

Ο ανάδοχος, που θα υπογράψει σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου, θα αποπληρώνει με τη σειρά του τα τραπεζικά δάνεια (ύψους 60 εκατ. ευρώ) που θα καλύψουν τμήμα της επένδυσης των 158 εκατ. ευρώ. 

Αν δεν λυθεί αυτή η εκκρεμότητα, σύμβαση δεν υπογράφεται, επισημαίνουν οι γνωρίζοντες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v