Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2017

Τα διαρκή «καμπανάκια» Στουρνάρα για ΔΕΗ

Τα διαρκή «καμπανάκια» Στουρνάρα για ΔΕΗ

Δεύτερο καμπανάκι, μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, σήμανε ο διοικητής της ΤτΕ για τις επιπτώσεις που δέχεται η ΔΕΗ από πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στην καθιερωμένη ομιλία, πριν την έναρξη των διαδικασιών της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε στρεβλώσεις στη λειτουργία του ανταγωνισμού, οι οποίες ενδέχεται να πλήξουν καίρια τομείς της οικονομίας.

Έγινε, δε, ακόμη πιο συγκεκριμένος, παραθέτοντας, ως παράδειγμα, την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τον διοικητή της ΤτΕ, το τελευταίο διάστημα ψηφίστηκαν νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες στρεβλώνουν τη λειτουργία της αγοράς και δημιουργούν μείζονα προβλήματα, ακόμη και σε επιχειρήσεις που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη ΔΕΗ, δηλαδή.

Είχαν προηγηθεί, στις 13 Φεβρουαρίου, σαφέστερες και πιο αιχμηρές αναφορές του κ. Στουρνάρα, κατά την παρουσίαση της ενδιάμεσης έκθεσης στην Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων της Βουλής.

Ο διοικητής της ΤτΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει λάθη στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Υ.Γ. Αυτή τη φορά οι αναφορές του διοικητή έγιναν ενώπιον του οικονομικού επιτελείου, καθώς παρόντες στην ομιλία -για πρώτη φορά από το 2015- ήταν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v