Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2017

Η πώληση του Ντυνάν και οι σύμβουλοι της ΔΕΗ για την τιτλοποίηση

Η πώληση του Ντυνάν και οι σύμβουλοι της ΔΕΗ για την τιτλοποίηση

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΤΥΝΑΝ: Μέσα στο επόμενο διάστημα ακούγεται ότι θα ξεκινήσει νέα διαδικασία για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.  

Η Πειραιώς προχώρησε ήδη στην πρόσληψη της Deloitte ως σύμβουλου πώλησης και αν όλα πάνε καλά, η διερεύνηση ενδιαφέροντος μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Άλλωστε, ένας ενδιαφερόμενος υπάρχει ήδη και δεν είναι άλλος από τη CVC Capital Partners όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr σε ανύποπτο χρόνο.

Το ερώτημα είναι αν η εξεταστική για την υγεία επηρεάσει τις αποφάσεις του πωλητή ή τη διαδικασία, καθώς το τι συνέβη στο Ερρίκος Ντυνάν την περίοδο πριν αυτό περιέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς είναι από τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν στην Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, έγκυρες πηγές σημειώνουν ότι μια πώληση δεν μπορεί παρά να γίνει μέσω οργανωμένου διαγωνισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί απόλυτη διαφάνεια και να αποφευχθούν... περιπέτειες ανάλογες με αυτές, π.χ. της υπόθεσης Πανγαία.

 

ΔEH: Τις HSBC και PriceWaterhouseCoopers προσέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία, ως συμβούλους για την ενδεχόμενη τιτλοποίηση απαιτήσεων.

Σημειώνεται ότι στο ενδεχόμενο τιτλοποίησης είχε αναφερθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Μ Παναγιωτάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ανέφερε, μάλιστα, «δεν θα διστάσουμε να τιτλοποιήσουμε τις απαιτήσεις μέσω μεγάλων διεθνών funds και τραπεζών, όπως η Bank of America, η Deutsche Bank και η HSBC».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v