Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2017

Το τίμημα για πώληση του Metropolitan και η καθυστέρηση για IBG

Το τίμημα για πώληση του Metropolitan και η καθυστέρηση για IBG

METROPOLITAN: Τίμημα που να αντιστοιχεί πάνω από 7 φορές τα EBITDA του 2016 θα εισπράξουν οι μέτοχοι της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα, εταιρείας που διαχειρίζεται το νοσοκομείο Metropolitan, εφόσον κλείσει η συμφωνία πώλησης.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, οι μέτοχοι του Metropolitan βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη CVC Capital Partners για την πώληση ποσοστού υψηλότερου του 70%.

Η Περσεύς έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη χρήση 2016 με EBITDA 16,5 εκατ. ευρώ. Αν το τίμημα αντιστοιχεί σε 8 φορές τα EBITDA του 2016, το 100% της εταιρείας θα αποτιμηθεί σε 132 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός δεν ξεπερνά τα 35 εκατ.

 

IBG: «Ουδέν νεώτερο» στο θέμα της πώλησης της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) και ο αρχικός στόχος των Κυπρίων για ολοκλήρωση του deal μέχρι τον προσεχή Ιούνιο αποτελεί ήδη παρελθόν.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός που έγινε για την πρόσληψη συμβούλου πώλησης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ ορισμένοι εντάσσουν στα εμπόδια και τις υπάρχουσες νομικές εκκρεμότητες μετά την τραγική πυρπόληση του καταστήματος της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην οδό Σταδίου το 2010.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της IBG προφανώς επηρεάζονται από τη γενικότερη καχεξία που διακρίνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν νέα υποχώρηση επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις έως το τέλος του έτους. Μάλιστα θεωρούν πως η αποκλιμάκωση θα γίνει σε… δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων αναμένεται ίσως και την επόμενη μέρα της θετικής αξιολόγησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v