Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2018

ΥΓΕΙΑ: H «πρόσκληση» της MIG και ο Αποστολόπουλος

ΥΓΕΙΑ: H «πρόσκληση» της MIG και ο Αποστολόπουλος

Η φράση «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» στην κατακλείδα της ανακοίνωσης-απάντησης που εξέδωσε χθες η MIG, για την αγωγή Αποστολόπουλου, αποτελεί μια ευγενική μεταφορά στην ελληνική, της γνωστής αγγλοσαξονικής ρήσης… «put your money where your mouth is», σχολίαζε χθες καυστικά στη στήλη, παράγοντας της αγοράς.

Ο ίδιος θεωρούσε ωστόσο ότι η ολίγον… πικάντικη αυτή «πρόσκληση» προς τον όμιλο Αποστολόπουλου θα μείνει αναπάντητη.

Πράγματι, είτε στελέχη του χρηματοοικονομικού χώρου ρωτήσαμε, είτε του χώρου της Υγείας, η εκτίμησή τους ήταν ταυτόσημη. Θύμιζαν με νόημα, ότι ο όμιλος Αποστολόπουλου έκανε μεν το αρχικό χτύπημα για το Υγεία, στην (πολύ χαμηλή όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος) τιμή του 0,45 ευρώ, πλην όμως δεν επιχείρησε να ανέβει ψηλότερα, ούτε στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, η οποία απέτυχε παταγωδώς, ούτε και κατόπιν, όπως θα μπορούσε να έχει πράξει.

Τίποτε επίσης δεν θα τον εμπόδιζε να το πράξει ακόμη και σήμερα. Να υπερκεράσει τη CVC βελτιώνοντας το προσφερόμενο σε μετρητά τίμημα.

To γεγονός ότι δεν το έπραξε αλλά προτίμησε να καταθέσει αγωγές (εναντίον της Πειραιώς, της MIG και του Υγεία). λένε οι ίδιες πηγές, σημαίνει απλά ότι βλέποντας πως δεν μπορεί να το πάρει ο ίδιος, προσπαθεί να δημιουργήσει προσκόμματα και καθυστερήσεις σε εκείνους που… μπορούν.

Προφανώς η τοποθέτηση του ιδίου ότι δεν έκανε καλύτερη προσφορά «για να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία», δεν έπεισε.

ΥΓ: Οι συγκρίσεις με την περίπτωση του Ντυνάν που επιχείρησε ο κ. Αποστολόπουλος «λησμονούν» μια σημαντική διαφορά. Το Ντυνάν είναι περιουσιακό στοιχείο της Πειραιώς. Το Υγεία είναι περιουσιακό στοιχείο της MIG, μιας άλλης ιδιωτικής εταιρίας, που έχει δική της διοίκηση και βεβαίως δική της Γενική Συνέλευση. Η οποία, έτσι κι αλλιώς, θα κληθεί να εγκρίνει την οιαδήποτε συμφωνία με το CVC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v