Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2002

Τα... previews για Αlpha Βank και EFG Εurobank

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, πληθαίνουν και τα λεγόμενα previews από ελληνικές και ξένες χρηματιστηριακές.

Στο euro2day.gr φιλοξενούνται αποσπάσματα σχετικής ανάλυσης της UBS για την Alpha Bank, που προβλέπει μείωση των κερδών της κατά 56% σε σχέση με το 9μηνο του 2001.

Πολύ κοντά φαίνεται ότι είναι και η εκτίμηση του τμήματος αναλύσεων της Π & Κ που κάνει λόγο για μείωση της ενοποιημένης κερδοφορίας (προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας), κατά 58,2%.

Πάντως στην ίδια ανάλυση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ρυθμό ανάπτυξης των εργασιών λιανικής τραπεζικής της Alpha, που είναι όπως αναφέρεται ο υψηλότερος στον κλάδο, ενώ υπάρχει και μία ”πονηρή”, ενδεχομένως, επισήμανση.

Ότι το τρίμηνο ήταν μάλλον καλό για τα ομόλογα, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια ”θετική έκπληξη” σε ότι αφορά τα έσοδα της συγκεκριμένης τράπεζας από το trading ομολόγων. Toύτων λεχθέντων, το rating παραμένει...underperform.

Preview εξέδωσε όμως και η Marfin Ελληνική για την EFG Eurobank. Στο οποίο αναφέρεται ότι τα προ φόρων κέρδη της - σε ενοποιημένο πάντα επίπεδο - εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15% σε σχέση με το 9μηνο του 2001.

Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται η ελαφρά μείωση της τιμής στόχου στα 12,4 ευρώ (κυρίως λόγω της αναθεώρησης των προσδοκιών για τα κέρδη της τράπεζας το 2003 - σε συνδυασμό με μια πιο συντηρητική θεώρηση της πορείας των αγορών στο επόμενο έτος).

Ακολουθώντας την πρακτική του τελευταίου διαστήματος ο αναλυτής κάνει λόγο και για την αποτίμηση που θεωρεί ”ελάχιστη” για την συγκεκριμένη τραπεζική μετοχή, υπό την έννοια ενός ”απαισιόδοξου σενάριου”. Η τιμή αυτή προσδιορίζεται στα 10,5 ευρώ ανα μετοχή, ήτοι πολύ κοντά στην τρέχουσα.

Το rating παραμένει στο hold.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v