Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2002

Και οι 7 ήταν υπέροχοι!

Επιτέλους ρευστότητα στην αγορά!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι 7 μεγαλύτεροι Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον χρηματιστηριακό χώρο (ΕΘΝΙΚΗ-EUROBANK-ALPHA-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-MARFIN-Π&Κ) πήραν την πρωτοβουλία και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον Πρόεδρο του ΧΑΑ Παν. Αλεξάκη και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκη αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τον θεσμό του Ειδικού Διαπραγματευτή για την Κύρια και την Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ.

Στην τελική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ εκπροσώπων των Ομίλων και της ηγεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναλύθηκαν όλα τα επί μέρους διαδικαστικά προβλήματα και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή θέματα (που χρειάζονται αντιμετώπιση και ερμηνεία) η απόφαση ήταν, λόγω των δυσμενών συνθηκών της περιόδου, η Ειδική Διαπραγμάτευση να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ με την επιφύλαξη διορθωτικών κινήσεων που θα γίνουν όμως αργότερα!!!

Χαρακτηριστική είναι η ευελιξία που επέδειξε ο κ. Θωμαδάκης ο οποίος αν και είχε επιφυλάξεις και επέστησε την προσοχή στους ”επτά” ότι κατά την εφαρμογή του θεσμού είναι απαραίτητο να διαφυλάξουν και να αποδεικνύουν την ανεξαρτησία των εταιρειών τους από τους βασικούς μετόχους των εταιρειών που θα ενταχθούν στην Ειδική Διαπραγμάτευση, έδωσε το ”πράσινο φως” για να ξεκινήσει ο θεσμός, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν μέσα από τις ελεγκτικές διαδικασίες.

Μάλλον αξίζει λοιπόν και στις Αρχές και στους ”7”, ένα... ”μπράβο” για την παραδειγματική πρωτοβουλία και συνεργασία τους, που θα έχει αποτέλεσμα στην σημερινή δύσκολη περίοδο να δοθεί ρευστότητα στην αγορά ώστε στην ”πρώτη ταχύτητα” του ΧΑΑ να μπει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών. Καιρός ήταν.

Ας ελπίσουμε ότι η ενεργοποίηση του επίσημου και ελεγχόμενου market making θα δώσει τέλος στα ”φαινόμενα της εποχής”, όπου στις μετοχές με την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα περιλαμβάνονται και εταιρείες με εξωπραγματικές αποτιμήσεις, αμφίβολη ποιότητα και αδιαφανείς στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v