Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2002

Q Τelecom: Το κυπριακό... connection

Εντονη γεύση από Κύπρο έχει σήμερα η στήλη του Χαμαιλέοντος

Λαλίστατοι, όπως μαθαίνει, είναι τις τελευταίες ημέρες οι κύπριοι ”οιωνεί” συνεταίροι της Info Quest που μέχρι πρότινος τηρούσαν σιγή ιχθύος σχετικά με το εάν θα επενδύσουν στην εταιρία ή στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο της.

Με κάθε ευκαιρία ορισμένοι ιθύνοντες ”διαλαλούν” ότι θα δώσουν τελικά τα χρήματα, ενώ χθεσινά δημοσιεύματα του Κυπριακού Τύπου αναφέρουν ότι υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της Info Quest με τη σειρά της τηρεί πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά μετριοπαθή στάση και δεν διαρρέει ειδησεις ούτε κάνει δηλώσεις του τύπου... ”όπου νά’ναι τα πήραμε”.

Η αλήθεια είναι ότι οι Κύπριοι έχουν εγκλωβισθεί στο στενό δρόμο της συγκεκριμένης επένδυσης, καθώς η αγορά στη Μεγαλόνησσο ”ανοίγει” και ο ΟΤΕ (μέσω της Cosmote) θα διεκδικήσει σύμφωνα με πληροφορίες την δεύτερη άδεια κινητής, αλλά και το μερίδιο που του ανήκει από την συνολική αγορά (ήδη εγκαταστάθηκε η ΟΤΕ international Investments Κύπρου).

Μόνος τρόπος να απεγκλωβισθεί η ΑΤΗΚ είναι η επένδυση σε μια μεγαλύτερη αγορά και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που βιάζονται να τελειώσουν το deal.

Παρά το γεγονός ότι ο Χαμαιλέων δεν καταλαβαίνει καλά την Κυπριακή διάλεκτο, ”άκουσε” ότι έχει ήδη υπάρξει προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, πλην όμως όχι και γραπτή.

Αυτά που λέγονται και μεταφέρονται με πάσα επιφύλαξη, είναι ότι οι Κύπριοι θα δώσουν ποσό μικρότερο από 30 εκατ. κυπριακές λίρες και θα αποκτήσουν ποσοστό περί το 35%(που τους εξασφαλίζει το blocking minority) της εταιρείας που θα συσταθεί (με spin off της τηλεπικοινωνιακής δραστηριότητας) ενώ θα πάρουν –προφανώς;- και την οικονομική διεύθυνση.

Ιδομεν αδέλφια, ίδομεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v