Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπές στις αποδόσεις για πρόεδρο - H Προοδευτική και ο μικροκληρονόμος - Σφηνάκια για Intrakat, ΝΑΥΠ και ΧΑΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπές στις αποδόσεις για πρόεδρο - H Προοδευτική και ο μικροκληρονόμος - Σφηνάκια για Intrakat, ΝΑΥΠ και ΧΑΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει στροφές η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου για την προεδρία, μετά το αρχικό «σοκ» που προκάλεσε η είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα.

Τα παραπάνω ισχύουν αν πιστέψουμε τις εταιρείες στοιχηματισμού και τις τελευταίες αποδόσεις που δίνουν για τον τελικό νικητή.

Πάρτε για παράδειγμα τη Stoiximan. Την επομένη της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Κασσελάκη, η επικράτησή του πλήρωνε μόλις 2,4, αλλά χθες είχε ανέβει στο 3,2. Αντίθετα για την Εφη Αχτσιόγλου η απόδοση έπεσε στο 1,2 από 1,4 την περασμένη Τρίτη. Σημειώστε ότι η επικράτηση Νίκου Παππά πληρώνει 18 στο ευρώ, του Ευκλείδη Τσακαλώτου 25 και του Στέφανου Τζουμάκα 50.

Ανάλογη η εικόνα και στην Bet365: Οσοι ποντάρουν σήμερα στην Εφη Αχτσιόγλου θα πληρωθούν με απόδοση 1,25 (από 1,61) και αυτοί που βάλουν τα λεφτά τους στον Στέφανο Κασσελάκη 4 (από 2,3).

Εδώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει απόδοση 17, ο Νίκος Παππάς 29 και ο Στέφανος Τζουμάκας… 101.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια τακτική γενική συνέλευση την Παρασκευή, με βασικότερο ζητούμενο το πότε θα ξεκινήσουν οι νέες επενδύσεις της εταιρείας σε συνδυασμό με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η διοίκηση είχε προϊδεάσει για τέτοιες κινήσεις μέσα στο 2024 -έχοντας συμφωνήσει όρους χρηματοδότησης με την αμερικανική LDA και έχοντας λάβει εξουσιοδότηση από παλαιότερη γενική συνέλευση των μετόχων να προχωρά σε ΑΜΚ όποτε το κρίνει σκόπιμο-, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια επίσημη σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΡΔ συγκαταλέγεται στις μετοχές του ΧΑ που δεν έχουν καταγράψει άνοδο από την αρχή του έτους έως σήμερα. Φημολογείται πως ένας «μικροκληρονόμος» σπεύδει να ρευστοποιεί σταδιακά τη θέση του, όποτε προκύπτει αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο.

 

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να προσλάβει market maker, με στόχο την αύξηση της εμπορευσιμότητας των μετοχών της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, 685.409 μετοχές έχουν αλλάξει χέρια (αξία συναλλαγών 770 χιλ. ευρώ), δηλαδή ούτε το 6% των συνολικών τίτλων.

 

ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ: Αν όχι η πρώτη, είναι από τις πρώτες χρηματιστηριακές εταιρείες που δημοσιεύει τόσο γρήγορα λογιστικές καταστάσεις.

Έτσι, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο αύξησε τον κύκλο εργασιών της από το 1,356 στο 1,597 εκατ. ευρώ και την καθαρή της κερδοφορία από τα 330 στα 375 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια σκαρφάλωσαν στα 7,87 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να μην έχει δάνεια.

 

ΧΑΚ: Μόλις στα 107,14 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών το πρώτο φετινό οκτάμηνο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, επίδοση που το κατατάσσει στις ρηχές κεφαλαιαγορές της Ευρώπης.

Από πλευράς μεριδίων αγοράς, ξεχώρισαν στο οκτάμηνο του 2023 οι CISCO (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 37,18%, η Mega με 19,68%, η Atlantic με 9,18%, η Prochoice με 8,59% και η Eurobank με 7,26%.

 

INTRAKAT: Εγκαιρα η στήλη σάς ενημέρωσε ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ξεκινήσει πλήρη έρευνα για το θέμα της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ δεν αιφνιδίασε τη διοίκηση. Το γεγονός επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος επεσήμανε ότι και το χρονοδιάγραμμα (απόφαση εντός 90 ημερών) είχε ληφθεί υπόψη.

Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, τέτοιου μεγέθους συμφωνίες γίνονται πάντα αντικείμενο πλήρους διερεύνησης, με το σκεπτικό από την πλευρά της Αρχής να είναι πάντα ίδιο.

Η «χαλαρή» αντιμετώπιση από την πλευρά Intrakat είναι σε άμεση συνάρτηση, όπως ακούμε, με την πεποίθηση ότι ο φάκελος που έχει υποβληθεί, τεκμηριώνει στο έπακρο την αίτηση έγκρισης της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v