Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2024

Δύσκολες στιγμές για Αδωνι και Βορίδη - Ο κρυμμένος θησαυρός στον Σκλαβενίτη - Ενας... ατακτούλης υπουργός

Δύσκολες στιγμές για Αδωνι και Βορίδη - Ο κρυμμένος θησαυρός στον Σκλαβενίτη - Ενας... ατακτούλης υπουργός

ΑΔΩΝΙΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ: Δύσκολες στιγμές και για τους δύο. Δεν είναι μόνο ότι βγαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική σε όλες τις κρίσιμες φάσεις. Οι δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί πέρασαν δύσκολα χθες, για έναν ακόμη λόγο.

Λόγω της ημέρας, έκαναν τα καθιερωμένα ποστ με πατριωτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο. Μόνο που λόγω πρότερου πολιτικού βίου (και σύγκρισης με πρόσφατες επιλογές), οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, κυρίως από τα… (ακρο)δεξιά!

Κάτι η νομιμοποίηση ορισμένων μεταναστών και η διστακτική έστω προσέγγιση με την Τουρκία, περισσότερο το θέμα του γάμου ομοφύλων, οδήγησαν σε καταιγισμό σχολίων από τους «σκληρούς» δεξιούς του "Χ".

Κι αν για τον Άδωνι που έκανε και «φροντιστήρια» στους βουλευτές για το θέμα του γάμου, η αντίδραση ήταν ίσως αναμενόμενη, φαίνεται ότι ούτε η στάση του Μάκη Βορίδη, που σήκωσε μεν «μπαϊράκι» αλλά μετά το… μισοκατέβασε και περιορίστηκε στην αποχή, ικανοποίησε το φανατικό ακροατήριο.

Κι έτσι, οι «καρδούλες» αμφοτέρων στα ποστ στο Χ, μερικές ώρες μετά, ήταν μόλις διπλάσιες ή τριπλάσιες από τα αρνητικά και κακεντρεχή σχόλια.

Κακό σημάδι στα social media, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πιο «παραδοσιακό» κοινό τους.

ΥΓ: Για να μην τον ξεχάσουμε, τα ίδια συνέβησαν και στον τρίτο της παρέας του ΛΑΟΣ, τους πάλαι ποτέ αποκαλούμενους και «τρεις σωματοφύλακες» του Γιώργου Καρατζαφέρη, στον Θάνο Πλεύρη. Βροχή κι εκεί τα κακεντρεχή σχόλια, κυρίως από τα δεξιά!

 

ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΣ: Είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου, με αρκετά χρόνια υπουργικής εμπειρίας στην πλάτη του, χωρίς ποτέ να γίνει αυτό που λέμε «πρωτοκλασάτος». Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες», ζει τον έρωτα με όμορφη συνεργάτιδά του.

Το πρόβλημα είναι ότι ο… ατακτούλης πολιτικός είναι παντρεμένος και, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της στήλης, η σύζυγος πληροφορήθηκε τη δράση του.

Τα υπόλοιπα δεν περιγράφονται, όμως, το «γλυκό πιοτό της αμαρτίας» -που λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα- πρέπει να πίκρανε απότομα…

 

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: Παρά τις εσωκομματικές γκρίνιες, η ευρω-υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι προχωράει κανονικά. Τη μεταγραφή προωθεί εδώ και καιρό ο Νίκος Ανδρουλάκης, διότι «συνεργάστηκε μαζί του τόσο χρόνια, όταν ήταν και οι δύο ευρωβουλευτές, διαμόρφωσε πολύ καλή άποψη γι' αυτόν και ανέπτυξαν καλές φιλικές σχέσεις», όπως λέει άνθρωπος του προέδρου.

Στην ερώτηση «μα, τι κοινό έχει ο Ζαγοράκης με το ΠΑΣΟΚ;», η απάντηση του ιδίου ήταν αποκαλυπτική των προεκλογικών παζαριών: «Γιατί, ο Πύρρος Δήμας τι κοινό έχει με τη ΝΔ και ανακοινώθηκε ήδη υποψήφιος ευρωβουλευτής της;».

Εν προκειμένω, πάντως, το «μας πήρατε τον Πύρρο, σας παίρνουμε τον Θοδωρή» δεν ισχύει, διότι ο κ. Ζαγοράκης είχε πάρει από καιρό τα χαμπέρια ότι δεν θα είναι πάλι ευρω-υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα, ενώ αντίθετα ο κ. Δήμας φλέρταρε επί μακρόν με την ιδέα να αποκτήσει «γαλάζια» ούγια.

Θυμίζουμε ότι θέμα Ζαγοράκη έθεσε δημοσίως προ ημερών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (και… φέρελπις) Μανώλης Χριστοδουλάκης, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πολιτική συνάφεια με το κόμμα.

Μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση, στο ματς άρση βαρών-ποδόσφαιρο σημειώστε 1...

 

DEMKO: Εκκινεί εκ νέου η Intrum τον πλειστηριασμό του ακινήτου/κτιρίου που στέγασε το πάλαι ποτέ στρατηγείο της DEMKO, του αείμνηστου Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη.

Ο πλειστηριασμός θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου και η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 6,696 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για περίπου 30 στρέμματα με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ.

Ο προηγούμενος πλειστηριασμός όριζε την τιμή πρώτης προσφοράς στα 7,71 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA-SKYLINE: Σε αύξηση κεφαλαίου, ύψους 17,85 εκατ. ευρώ, προχωρά η Skyline Ακίνητα. Έτσι, συμπληρώνει το προβλεπόμενο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο των 139,85 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα 122 εκατ. ευρώ μπήκαν στα τέλη του 2022, όταν συστήθηκε η εταιρεία, μέσω εισφοράς 100 περίπου ακινήτων και καταβολής μετρητών. Η επόμενη μεταφορά ακινήτων αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Όπως έγραψε ο Χαμαιλέων, η μεταβίβαση του 65% της εταιρείας Skyline αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της φετινής χρονιάς. Η συναλλαγή καθυστέρησε, σύμφωνα με την Alpha, λόγω θεμάτων που προέκυψαν στη μεταβιβασιμότητα κάποιων εκ των ακινήτων και την αλλαγή της νομοθεσίας.

 

ΓΕΚ-ΕΓΝΑΤΙΑ: Την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης της Εγνατία Οδού, μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και ομίλου ΓΕΚ, η Εγνατία Οδός συγκαλεί γενική συνέλευση στις 5 Απριλίου, για έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2020!

Πρόκειται για τον τρίτο επαναπροσδιορισμό της ίδιας γενικής συνέλευσης καθώς οι δύο προηγούμενες ματαιώθηκαν. Προφανώς, στην Εγνατία περιμένουν την υπογραφή της σύμβασης και την οριστικοποίηση εκκρεμοτήτων για να δουν πώς θα χειριστούν -αναδρομικά- κάποια θέματα.

 

ΓΕΚ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΙ: Στις 5 Μαρτίου συστήθηκε η μικτή εταιρεία των ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Egis, η οποία θα αναλάβει την παραχώρηση εκμετάλλευσης της Εγνατία Οδού. Η «Νέα Εγνατία Οδός» συστάθηκε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,87 εκατ. ευρώ κατέβαλε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα υπόλοιπα ο γαλλικός όμιλος Egis.

Το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί υποχρεωτικά, βάσει της σύμβασης, κατά 76,6 εκατ. ευρώ, πριν την έναρξη της παραχώρησης. Έτσι, θα ανέρχεται συνολικά σε 79,12 εκατ. ευρώ. 

Η ΓΕΚ υποχρεούται ως αρχικός μέτοχος να διατηρεί ως την 5η επέτειο από την έναρξη παραχώρησης το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της Νέα Εγνατία Οδός

 

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: «Θησαυρό» σε μια κατηγορία που τα επόμενα χρόνια υπόσχεται τζίρο ίσο με τον κύκλο εργασιών του online καναλιού βρήκε η επιχειρηματική οικογένεια.

Όπως μαθαίνει η στήλη, το έτοιμο φαγητό που παράγει η αλυσίδα σε εγκαταστάσεις της στην Αθήνα για τις ανάγκες των καταστημάτων της ξεπουλάει σαν ζεστό ψωμί. Μάλιστα η παραγωγή φτάνει οριακά για να καλύψει τις ανάγκες της (σ.σ. η Σκλαβενίτης είναι από τις λίγες, αν όχι η μοναδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ όπου το έτοιμο φαγητό, κρύο και ζεστό, που πουλά από το δίκτυό της είναι δική της παρασκευή και όχι τρίτων). Για τον λόγο αυτό σχεδιάζει νέες επενδύσεις, για να αυξηθεί η παραγωγή.

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το έτοιμο φαγητό καταγράφει ανάπτυξη πάνω από 17% και ο τζίρος πέρυσι στο σύνολο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων ξεπέρασε σε αξία τα 170 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ότι εν αντιθέσει με το online κανάλι δεν είναι ζημιογόνα.

Μάλιστα η ποσοστιαία ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Όσο για το μέλλον, διεθνείς έρευνες αναμένουν ετήσια ανάπτυξη 10,3% έως το 2028, όπου οι πωλήσεις αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 272 δισ. δολάρια από 168 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v