Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2003

Η εκδοτική κόντρα και οι εξελίξεις στον Τηλέτυπο

Ως κίνηση που διαταράσσει τις ισορροπίες ή στην καλύτερη περίπτωση δημιουργεί νέες, ερμηνεύεται η ανακοίνωση της ΠΗΓΑΣΟΣ ( συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα) ότι προτίθεται να αγοράσει στο επόμενο διάστημα το 7,36% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ανεβάζοντας έτσι επίσημα το ποσοστό της σε ένα στρογγυλό 19%!!!

Κι αυτό γιατί με την αγορά των μετοχών θα καταστεί ο μεγαλύτερος μόνος μέτοχος της εταιρίας που ελέγχει το MEGA και εμπλέκεται στο μοναδικό εν λειτουργία ψηφιακό ”σχήμα” της χώρας.

Για του λόγου το αληθές, προσθέτουμε ότι η Χ. Κ. Τεγόπουλος εμφανίζεται επισήμως να διαθέτει το 11,68%, ο ΔΟΛ το 10,76% ενώ η MANOTICK HOLDINGS LIMITED της οικογενείας Βαρδινογιάννη το 8,36%.

Αρα ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα διαθέτει σε λίγο ποσοστό σχεδόν ισοδύναμο, με ελάχιστη πλέον διαφορά από το ”δίδυμο” Τεγόπουλου- Βαρδινογιάννη, το οποίο κάποιοι εμφανίζουν ενίοτε ως συμπαγές, ενώ μαζί με το ποσοστό του ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ αγγίζει πλεόν το 30%, μια... ανάσα (που εύκολα λαμβάνεται και... ανεπισήμως) από την λεγόμενη καταστατική μειοψηφία.

Κι όλα αυτά όταν ορισμένοι (μεγαλο)εκδότες ήδη δυσανασχετούν όχι μόνον για τη ”λουσάτη” εκδοτική πολιτική της ΠΗΓΑΣΟΣ (μεταξύ αυτών φάνηκε να είναι και η Χ.Κ. Τεγόπουλος) ή την πληθωρική παρουσία του ΕΘΝΟΥΣ στα... δελτία ειδήσεων του μεγάλου καναλιού, αλλά και για την γενικότερη ”γιγάντωση” των συμφερόντων της οικογενείας που την ελέγχει!!!

Ευλόγως, αναμένουμε τις αντιδράσεις των υπολοίπων.

ΥΓ: Χρηματιστηριακά πάντως οι εξελίξεις δικαιώνουν τα τμήματα αναλύσεων της Alpha και της Π & Κ που εδώ και καιρό έχουν ξεχωρίσει τη μετοχή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v