Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2003

Χρηματιστές σε ρόλο ”συνωμότη” και... προλετάριου

Κάπου μεταξύ κωμωδίας και δράματος κινούνται πλέον οι αναμφίβολα σπασμωδικές αντιδράσεις ορισμένων χρηματιστών, απειλώντας ότι απέμεινε από το κουρελιασμένο κύρος του συνδικαλιστικού τους οργάνου, του ΣΜΕΧΑ.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η διά του Τύπου ”προαναγγελία” ανοικτής επιστολής προς τον... πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, προτού ακόμη συμπληρωθεί ο... κύκλος των -υποτίθεται 40- χρηματιστών;

Οσο για το περιεχόμενο, λέγεται -αφού ουδείς έχει δώσει ως τώρα το κείμενο στη δημοσιότητα- ότι μάλλον θα επικεντρωθεί σε ορισμένα προβλήματα της αγοράς, τα οποία εντοπίζουν οι υπογράφοντες, με πρώτο πρώτο το short selling.

Επί του συγκεκριμένου, ορισμένοι λέγουν ότι θα ζητηθεί η αναστολή του, προφανώς με απώτερο (ανομολόγητο;) σκοπό να συμβεί το ίδιο για τα παράγωγα γενικώς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι απλά ζητείται περισσότερος έλεγχος επί της διαδικασίας...

Οποίο κατάντημα!!! Ο ίδιος ο ΣΜΕΧΑ για τον οποίο οι μεγάλες χρηματιστηριακές υποστηρίζουν ότι ”ελέγχεται” από τους... μικρομεσαίους, εμφανίζεται τώρα είτε να κινείται σκιωδώς (διά της... συνωμοτικής περιφοράς εγγράφων προς συλλογή υπογραφών), είτε αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν εν αγνοία του προεδρίου του, εμφανίζεται ανίκανος πλέον να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των μελών του!!!

Τι έχει να πεί για όλα αυτά ο κ. Βοϊλλής; Κι άραγε το έχει υπογράψει ή όχι το σχετικό κείμενο;

Το μόνο που μένει ακόμη είναι να δούμε τους χρηματιστές να κάνουν ως... προλετάριοι πορεία έξω από το Μαξίμου, καταγγέλοντας ενδεχομένως το μεγάλο... κεφάλαιο, παρέα με καλλιτέχνες και διανοούμενους ή με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μη-προνομιούχων περιοχών !!!

Για να σοβαρευτούμε όμως, ίσως είναι ώρα για σοβαρές αποφάσεις εκ μέρους των χρηματιστών, ιδίως σε ότι αφορά το ρόλο του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Εν τέλει αν δεν μπορούν να αναδιοργανωθούν ίσως πρέπει να εξετάσουν μήπως ακόμη και η διάσπαση είναι καλύτερη από τον συλλογικό διασυρμό.

Διότι περί αυτού πρόκειται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v